Faruk Rende Romanya’nın İskenderun Fahri Konsolosu oldu

faruk konsolos1
Hatay ve Osmaniye illerini kapsayacak olan Romanya’nın İskenderun Fahri Konsolosluk ofisi açılıyor. Romanya’nın İskenderun Fahri Konsolosu olan Faruk Rende, 20 Haziran Cuma günü kokteyl veriyor. İskenderun’da sevilen bir isim olan Rende; Hatay ve Osmaniye illerini kapsayacak şekilde, Romanya ile ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına karşılıklı işbirliğini geliştirmek ve katkı vermek üzere, Romanya ülkesinin İskenderun Fahri Konsolosu olarak 2014 yılında faaliyetlerine başladı.
FARUK RENDE KİMDİR? Faruk Rende, 1969 yılında Hatay İlinin Antakya İlçesinde doğdu. Küçük yaşlarda bir liman kenti olan İskenderun İlçesine yerleşti.
İlkokul, ortaokul ve liseyi İskenderun’da tamamladı. 1990 yılında A.B.D.’ye giderek önce dil eğitimi ve akibinde İşletme eğitimi alarak bu eğitim dalında lisans eğitimini tamamladı. 1993 yılında ise İstanbul’da ithalat ve ihracat Uzmanlık eğitimi alarak iş hayatına atılmak üzere 1993 yılında gitti Romanya ülkesine yerleşti. Romanya’da 17 yıl boyunca ithalat ve ihracat konulu şirket faaliyetinde bulundu. Romanya halen TiAD uyesidir. 2010 yılında İskenderun’a yerleşti. Türkiye’de ve ABD’de turizm, akaryakıt, madencilik, ithalat ve ihracat yapan aile şirketlerinin ortağı olarak aktif ticari yaşamını sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır. İngilizce, Rumence ve Arapça dillerini bilmektedir.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.