‘Saçlarınızı korurken dikkatli olun’

sac bakimi
İskenderun’un elit kuaförlerinden ve güzellik salon sahibi Haydar Güvercinoğlu, yaza girerken bayanlara saç bakımı hakkında önemli bilgiler verdi.
Güvercinoğlu, “Yaz aylarına hazırlanırken en çok saçlarınızın bakımına özen göstermelisiniz. Çünkü denizin ve güneşin zararlı ışınlarından ve etkilerinden korunması için oldukça dikkatli bakım yapılmalıdır. Bunun için hem deniz öncesinde saçlarınızı güçlendirmeli hem de sonrası için hazırlıklı olmalısınız” dedi. Güvercinoğlu, “Zararlı güneş ışınları, saç boyasındaki pigmentleri etkiler ve renginin zamanla solmasına neden olur. Bu nedenle koyu renk saçlar güneşin etkisiyle kızıllaşırken, sarı renk saçlar iyice açılmaktadır. Saçların rengini, tatilde korumak için yapılacak ilk işlem, kuaförünüze de danışarak kaliteli saç bakım ürünleri kullanmaktır. Deniz tuzu saçlarınızı kurutabilir; havuzdaki klor da saçlarınıza yeşilimsi bir renk verebilir. Rüzgârın ve güneşin etkisiyle de bu olumsuz sonuçlar ikiye katlanabilir. Bu gibi sorunların önüne geçmek ve saçlarınızı koruma altına almak için, plaja gitmeden önce saçınızı Amerika’da Hair Color Research Group firmasının ürettiği La-Brasiliana ürünlerinden UNO Şampuan ile yıkayıp DUE Saç Kremini saçınıza uyguladıktan sonra denize ve havuza girilirse saçlar fazla zarar görmez.çünkü kuru saç ıslak saçtan daha fazla kimyasal emer. Havuzda ya da denizde yüzdükten sonra ise, saçlarda biriken kimyasalları ve mineralleri temizlemek için arındırıcı La-Brasiliana MENO şampuan ile saçlarınızı yıkadıktan sonra DIECI Plus saç maskesi ile saçınıza mutlaka bakım yaptırmalısınız. Sağlığını, canlılığını, parlaklığını ve dayanıklılığını kaybeden saçların eski görünümüne kavuşması için çeşitli ürün ve uygulamalar gereklidir. Yıpranmış saç ve baş derisi için uygun bakım ürünleri kullanarak eski sağlığı ve görünümü kazandırılabilir. Saç ve baş derisinde yapılan bakımın en önemli özelliği onarıcı ve tedavi edici olmasıdır. Bakımın amacına ulaşması için doğru ürün seçimi, bilinçli uygulama ve kullanım önerilerine uymak şarttır. Önerilerin yanı sıra ürünün düzenli kullanılması sonucu kesinlikle etkiler” diye konuştu.
Güvercinoğlu, kuaför salonunda uluslararası eğitmen ve şowlarla bir çok ödülleri bulunan uzman personelleri Ali Genç, Ali Çetin ve diğer tecrübeli personelleri ile hizmetin en iyisini sunmanın mutluluğunu yaşarken, şunyarı söyledi;
“Salonumuzda La Brasiliana Keratin ve Saç Bakım Ürünleri kullanılmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün Onaylı Amerika da üretilen ve ithalatı yapılarak ülkemizde kullanılan saç bakım ve keratin ürünlerinden yalnızca LA-BRASİLANA U.S.A markalı ürün Dünya Sağlık Örgütü Onaylıdır. Kuaförünüze keratin yaptırmadan önce kullandığı markayı mutlaka sorun, La Brasilana farkını kullanmadan göreceksiniz. Amerika’da bulunan Hair Color Research Group firmasının ürettiği La-Brasiliana ürünleri, sağlık ve güven misyonu ile ortaya çıkmıştır. La-Brasiliana ürünleri doğal olup, insan sağlığına zarar verebilecek hiçbir katkı maddesi içermemektedir. La-Brasiliana ürünleri, saçın temel yapı taşı olan keratin hammaddesinden oluşmaktadır. Saç telleri stres, vitamin eksikliği, boya, perma, kimyasallar, deniz suyu, güneş, toz gibi etkenlerden dolayı zarar görüp, yapısında bulunan keratin koruyucu tabakası kaybolmakta ve saç yapısı deforme olmaktadır. La-Brasilina Keratin ile tüm bu etkenlerin saç tellerine vermiş olduğu zararı ortadan kaldırmak mümkün olduğu gibi aynı zamanda çok daha bakımlı saçlara sahip olmak mümkündür. Saç bakımında, La Brasiliana ürünlerini her salonda bulmak imkansızdır. Sadece elit salonlarda kendini özel hissedenler bulabilir.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.