Nostalji müziğin efendileri Teysir’de

grup majör
İskenderun’da orkestra müziğini 10 yılı aşkındır müzikseverlerle buluşturma mücadelesi veren, nostalji müziğin efendileri olarak da kendilerini adlandıran Grup Majör, Teysir’de haftada üç gün programa çıkıyor.
Basta Şahin Cerrahoğlu, Tumbada Akay Eren, davulda Cüneyt, Vokalde Birgül Güden Tektaş, Kuntay Tubay ve Erkin Hastürk’ten oluşan grup Majör geçen haftadan itibaren Teysir’de sahne almaya başladı. Geçmişten bugüne tüm dünyada müzik severler tarafından bilinen İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Yunanca şarkılar, kendi besteleri, nostaljik eserler ve günümüzün popüler şarkılarından oluşan repertuarıyla ilgi görüyor.
Yerli-yabancı, nostalji eserlerden oluşan geniş bir şarkı repertuarıyla haftada üç gece boyunca sahne aldıklarını belirten Grup Majör’ün şefi Erkin Hastürk, “Sunduğumuz programla konuklara 70’lerden günümüze akıllarda yer edinen çok sayıda şarkıları seslendirerek, dinleyenlere keyifli anlar yaşatmaya çalışıyoruz. Yıllardır kentte ve bölgede bir orkestra geleneğini korumak için ısrarla mücadele veriyoruz. Grup müziği hasretini haftada üç gün Teysir’de güzel müziğin seçicileriyle gideriyoruz. Bu arada Grup Majör seven, sahne aldığımız her yerde bizleri yalnız bırakmayan dinleyici dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Salı, Cumartesi ve Pazar geceleri sahne aldıkları Teysir Aile Çay Bahçesinde, sundukları programlarda aldıkları iyi tepkilerden çok memnun olduklarını da sözlerine ekleyen Hastürk yaklaşık 4 saat süren programda her türden, nostaljik şarkılarla özellikle de yaşları 40’ın üzerindeki dinleyicilerden yoğun ilgi gördüklerini söyledi.
Kulaklarda bir fısıltı bırakan, orkestra müziğinin keyfini yaşatan grup sahne aldığı her gece, dillerden yıllarca düşmeyen, hafızalara kazınmış olan ‘bir başkadır benim memleketim’ adlı şarkıyla programı kapatıyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.