Haziran Ayı Son Meclis Toplantısı Yapıldı

DSC_0191 IMG_3156.

 

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplandı.

Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Hizmet yapacağız, yolumuza devam edeceğiz. Enerjimizi hizmete, kardeşliğe harcayalım” dedi.

Aslantaş’tan gelen suyu arıtacak olan tesisin elde olmayan sebeplerle geciktiğini, konunun Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın takibinde olduğunu ve bir-birbuçuk ay içinde neticelendirileceğini belirten Başkan Seyfi Dingil,  “Aslantaş buranın geleceği. Su çok önemli. Başka kurtuluşumuz yok. Küresel ısınmadan dolayı yağmur, kar yağışı bazen oluyor, bazen olmuyor, bazen de aşırı yağış oluyor. Düzenli yağmurlar dünyanın artık hiçbir yerinde yok. Bu suyu getireceğiz” diye konuştu.

522 lira olan su bağlantı ücretlerinin, 100 lira+KDV’ye düşürülmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve HATSU ile görüşüldüğünü, Pazartesi günü Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi olarak ortak önerge verileceğini belirten Başkan Seyfi Dingil, ödenmiş olan su bağlantı ücretlerinin de su bedelinden mahsup edileceğini söyledi.

Önemli olanın halka hizmet olduğunu belirten Başkan Seyfi Dingil, “Bu kentin katma değerini yükseltmemiz, yaşam alanlarıyla bu kenti artık ayağa kaldırmamız lazım. Bu teleferikle, yat limanı, marinayla olur. İskenderun Üniversitesinde büyük yol katettik. TOKİ’ye başlayacağız. Kentsel dönüşüm başlıyor. Meydan, Numune, Gürsel ve Modernevler mahallesi olmak üzere dört pilot bölgede kentsel dönüşüm başlayacak. Bu kenti yeniden inşa edeceğiz” dedi.

İskenderun’u büyütmek ve Büyükşehir Yasasıyla İskenderun’a bağlanan beş beldeyi artık İskenderun’a entegre etmek gerektiğini belirten Başkan Seyfi Dingil, “Sosyal, yaşam alanı yapacağız. Sanayicinin de önünü açacağız. Bu kenti yeniden inşa edeceğiz. İlçe olmamıza rağmen Türkiye’de ilk 10-15’e sokacağız” diye konuştu.

Meclis, gündem maddelerini şu şekilde karara bağladı:

G Ü N D E M:

1- Mülkiyeti Belediyemize ait 64 adet gayrimenkul taşınmazın ihale yoluyla satışı ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu kabul edildi.

2- 2014 Mali Yılı Gider Bütçesinin gider tertiplerine toplam 55.000.000,00 TL. ödenek eklenmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu kabul edildi.

3- Umuma açık eğlence yerlerinin ruhsatlandırılmasında uygulanacak mesafelerin yeniden belirlenmesi ile ilgili Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu kabul edildi.

4- Belediyemizde çalışan kamu personeline 01.04.2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere sosyal denge tazminatı ödenebilmesi için sözleşme yapılmak üzere Belediye Başkanı Seyfi DİNGİL’e yetki verilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu kabul edildi.

5- Aşkarbeyli mıntıkası 1340 adanın kuzeyindeki 10 mt.lik trafik yolunun 14 mt.ye çıkartılması ile ilgili 1/5000 ölçekli plan değişikliği yapılması hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu kabul edildi.

6- Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Şevre mıntıkası 3224 nolu parselin Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı gereğince tescilli mezarlığın ifraz sonucu bölünen 6 nolu kısma aktarıldığı ve İlkokul Alanının Bakanlık görüşü doğrultusunda Özel Eğitim Tesisi Alanına dönüştürülmesiyle ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu gelmediğinden, görüşülemedi.

7- Belediyemiz Büyükdere Köyü 1382 ve 1384 nolu parsellere yönelik ada içerisinde kalan ve imar yolundan cephe alamayan yazlık konutların cephe alabilmesini sağlamak amacıyla 7 mt.lik yaya yolu açılması kapsamında sunulan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu kabul edildi.

8- Aşkarbeyli mıntıkası 1340 adanın batısından geçen ve halihazırda mevcut olmayan 10 mt.lik yolun batı yönünde 2465,….,2472 parseller ile 2473,….,2478 nolu parseller arasındaki terki yapılmış ve zeminde mevcut olan yola kaydırılması ile bu yapı adalarının kuzeyindeki 10 mt.lik trafik yolunun kadastral durumuna uygun olarak 14 mt.ye çıkarılması ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu kabul edildi.

9-2014 yılında 1 adet Sözleşmeli Avukat çalıştırılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu kabul edildi.

Meclis, 1 Temmuz 2014 Salı günü saat 14.00’de toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

IMG_3173 DSC_0184 IMG_3156. DSC_0187 DSC_0211. DSC_0191 DSC_0193