PTT TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMALI

mustafa köşe ptt
Türkiye’nin ulaşım ve iletişim anlamında en köklü kurumlarından biri olan PTT ne yazık ki, değişen ve gelişen dünyada teknolojiye ayak uyduramıyor. Yaşamımız süreci içinde sürekli yenilikler beklediğimiz PTT maalesef tüm bunların uzağında hizmette geriye doğru adım atıyor..
İşte tüm bunların ana kaynağı da teknolojiyi iyi kullanamaması ve kendini yenileyememesi yatıyor. Hizmette verimlilik olmayınca kalite standartları da düşüyor.
PTT özellikle kargo bölümünde kendini yenileyemiyor. Adres yazmada sistemsel bir taban oluşmaması hizmette de kaliteyi düşüyor. Kalite düştüğü gibi müşteri memnuniyetsizliği de doğuyor.
Bu yıl kuruluşunda 174. yılına ulaşan PTT, kargodaki adres sisteminde kargo şirketlerinin bile gerisinde kalmış..
Bu durum, hem vatandaşı, hem de PTT görevlilerinin zamanını çalıyor.. Hizmetteki mekanizmanın hızlı işleyememesi vatandaşların kuyruk oluşturmasına zemin oluşturuyor.
Bunun en bariz örneği de İskenderun PTT Müdürlüğü’nde yaşanıyor.
Verimlilik adına hiçbir şey yok!
Bir işlemin sürmesi, vatandaşın işini bitirmesi zaman alıyor..
Bu durum da adres girmelerde yaşanıyor.
Hakkını hiçbir zaman inkar edemeyeceğimiz, her zaman gönlümüzde yer edinen PTT’nin biraz daha sistemini geliştirmesi gerekiyor.
Çünkü dünya hızla değişiyor..
Dolayısıyla değerleri ve ihtiyaçları sürekli değişen bir insanlıkla karşı karşıyayız.
PTT, değişime karşı direnmekle değil, değişimi yerinde ve doğru okumakla başarılı olunacağını bilmeli..
Sonuçta her türlü kalite ve hizmet insan içindir.. Güçlü olanın ayakta kaldığı günümüzde her kurum ve kuruluş ayakta kalabilmek ve rekabet edebilmek için sürekli yenilikler ve arayışlar içine girerken, bunların arasına PTT’de girmelidir..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.