Belediyeden çıkarılan yaklaşık 100 kişilik grup belediye önünde eylem yaptı

belediye açıklama güvenlikler
İskenderun Belediyesi’nde güvenlikçi olarak görev yapan, aralarında bayanlar ile güvenlik amirinin de bulunduğu işten çıkarılan yaklaşık 100 kişilik grup, belediye önünde eylem yaptı. İşçiler, işten çıkarmaların hukuksuz olduğunu ifade ettiler.
MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP’li İbrahim Gül, Taşeron İşçileri Derneği Başkan ve üyeleri, Av. Bülent Akbay’ın da katıldığı basın açıklaması eyleminde işten atılan güvenlikçiler adına konuşan Güvenlik Amiri Muzaffer Keleş, namusuyla şerefiyle asgari ücrete mahkûm edilerek çalıştırılıp, hakları elinden alınan emniyet teşkilatının en yakın temsilcileri olduğunu söyledi. İskenderun halkına ait 70’e yakın tesisi gece-gündüz demeden koruyan, bir lokma aşı ekmeği evinde bekleyen, eşini çocuklarını geçindirmeye çalışan 75 kişinin işine son verildiğini belirten Keleş, 1-13 Mayıs tarihleri arasında 225 güvenlik görevlisinin sigortasız çalıştırıldığını öne sürerek, bunun hukuksuz olduğunu vurguladı.
Mağduriyetlerini giderilmesini giderilmesi için burada toplandıklarını da ifade eden Keleş “Mağduriyetimiz giderilmeyecek olursa belediye binası önünde ailelerimizle birlikte oturma eylemi başlatacağımızı ilan ediyoruz. Belediye Başkanının iddiası, bizler güya oraya kadın getiriyormuşuz, onlar çalışanların eşleri ve kendilerine yemek getiriyorlar. 4857 Sayılı İş Kanunu gereğince çalışma süresine uygun olarak ihbar yapılmaksızın telefonla özel güvenlik görevlisine ‘yarın işe gelmiyorsunuz, atıldın’ demek kanuna aykırı olduğunu biliyor musunuz?” dedi.
MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt da, çeşitli iddialar gerekçe gösterilerek güvenlikçilerin iş akitlerinin feshedildiğini, ancak Başkanın bu iddialarını kanıtlamak mecburiyeti olduğunu, mesai dışında yaptığı işlerle ilgili değerlendirme yapılamayacağının altını çizdi. Açıklamaların ardından işten çıkartılanlar olaysız dağıldılar.
belediye açıklama güvenlikler (4)

Önceki İçerikMHP Belediye Meclis Üyesi Osman Çolak; ‘Bunun izahı yoktur!’
Sonraki İçerikHepsi bu mu?
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.