Gaziantep Valisi Erdal Ata müzeye hayran kaldı

antep valisi2
Gaziantep Valisi Erdal Ata, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in eşliğinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’ni gezdi.
Vali Lekesiz’in eşi Zehra Lekesiz ve Vali Ata’nın eşi Nazan Ata’nın da bulunduğu ziyarette, Vali Lekesiz konuklarına müze hakkında bilgi verdi.
Eski bir Antakya evinden dönüştürülen ve 200’ünüzerinde şifalı bitkinin sergilendiği müzenin ülkemizde ‘ilk’ olduğunu hatırlatan Vali Lekesiz, müzenin ilimizin turizm hayatına canlılık getirdiğini ifade etti.
Müzeyi büyük beğeni ile gezen Vali Ata, “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’ni ilk defa ziyaret ediyoruz ve çok etkilendik. Bu müzenin Türkiye’de başka bir örneğinin olmadığı bilgisini aldık. Oldukça etkileyici ve ilginç bulduğumu belirtmek isterim. Hem bölgeye has endemik bitkilerin sergilenip halkımıza tanıtılması hem de tarihi bir binanın restore edilerek müzeye dönüştürülmesi örnek bir çalışma olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ dedi.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya ayrıca Maşuklu Beldesi’nde yapılan ve mozaik sergileme alanı açısından Türkiye’nin en büyük müzesi olacak Yeni Müze’yi de gezdirdi.
Hitit Kralı Şuppiluliuma heykelinden, binlerce yıl öncesinde insanların yaşadığı mağaralara, Atçana, Tel Tayinat ve Telkurdu Höyüğü kazılarında çıkarılan tarihi değerlerden, Habib-i Neccar Camii, Bayezıd-i Bistami Türbesi, Payas Külliyesi gibi tarihi ve kültürel değerlerimize, üç boyutlu olarak izlenebilen ilimizin tarihine ve dönemin olaylarına kadar pek çok değere yer verilen müzede, Sayın Valilerimiz ve Eşleri ilimizin tarihini anlatan filmi de sinema tadında izlediler.
Vali Lekesiz konuklarına ayrıca Anadolu’da yapılan ilk camii olan Habib-i Neccar Camii’ni de gezdirerek camiinin tarihi hakkında bilgi verdi.

Önceki İçerikÇare Bisiklet
Sonraki İçerikOrman yangınları korkuttu!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.