Başkan Seyfi Dingil; “İşine, ekmeğine sahip çıkmayan kim olursa olsun gider!”

meclissss3
İskenderun Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk oturumu gerçekleştirildi. Seyfi Dingil’in başkanlık ettiği meclis toplantısında 8 madde görüşülürken, oturumda belediyede işten çıkarılmalara da Başkan Seyfi Dingil açıklık getirdi.
İskenderun Belediye Meclisi, gündemdeki maddeleri görüşmek üzere toplandı. Haziran ayının ilk oturumu olan meclise toplantısına gündemden ziyade gündem dışı konular damgasını vurdu.
Gündem maddelerinden önce CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik, Soma’da hayatını kaybeden işçilerimiz için başsağlığı dileğinde bulundu. Ölen işçilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması teklifini meclise sunan Dik, aynı zamanda bu olayın bir katliam olduğunu savundu. Bunun üzerine söz alan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, katliam sözüne katılmadığını ifade ederek, yaşanan olayın acı olduğunu, sorumlularında mutlaka adalet önünde hesap vereceklerini söyledi. Daha sonra Soma’da hayatını kaybeden işçilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
meclissss1
‘İŞİNE SAHİP ÇIKANIN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR’
Gündem dışı CHP ve MHP grubu üyeleri, belediyeden çıkarılan işçilerin neden çıkarıldıklarını idareye sordular. Bu tutumun yanlış olduğunu savunan MHP ve CHP meclis üyelerine işçilerin neden çıkarıldıkları konusunda açıklık getiren Belediye Başkan Seyfi Dingil, “Biz göreve geldiğimizde de ‘İşine, ekmeğine sahip çıkan herkes görevinin başında olacak’ demiştik. Ama sözümüzü yerine getirmeyenler oldu. Güvenlik kadrosunda çalışan 32 işçiyi evet işten çıkardık. Bu kişileri 2 ay boyunca takip ettik. İşlerine ve ekmeklerine sahip çıkmadılar. Kız arkadaşı ile görüşeni dahi yakaladık. Ve bunların hepsini de görüntüledik. Belgelerle kayıtlı.. İsteyene gösterebiliriz. İşten çıkarmamızın gerekçesi de budur. Tekrar söylüyorum; hangi partiye hizmet ederse etsin, bizim için insan olması önemlidir. İşine sahip çıkanın başımızın üstünde yeri vardır” diye konuştu.

‘ESNAF NE İSTİYORSA, ONU YAPIYORUZ’
Doktorlar Caddesi olarak bilinen Kanatlı Caddesi’ne yapılan düzenleme ile ilgili de bilgi veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Oradaki esnaflarımızla görüştük. Bu görüşmeler neticesinde esnaflarımızın isteği doğrultusunda oraya bir çalışma yapacağız. Kaldırımı yükselteceğiz. Peyzaj düzenlemeleri yapacağız. Esnafımızın caddenin düzenlemesi ile ilgili tüm isteklerini yerine getireceğiz. Önümüzdeki günlerde çok güzel bir çalışma ortaya çıkacak ve bunu da herkes görecek” ifadelerini kullandı.
Gündem dışı konuşmaların ardından sekiz maddelik gündeme geçildi. Gündemdeki maddeler oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edilirken, meclis 6 Haziran Cuma günü toplanmak üzere kapandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.