Vali Lekesiz Tarım Müzesi’nde İncelemelerde Bulundu

5

Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, 28 Mayıs 2014 Perşembe günü Gündüz Caddesi’nde bulunan ve restorasyonu tamamlanan Tarım Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi ile Arkeoloji Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin’den müzede devam eden tefrişata yönelik çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Lekesiz yaptığı değerlendirmede, ilimizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan zengin tarım kültürünün tanıtılması, geçmişten günümüze kadar tarım alanında kullanılan araç, gereç ve ekipmanların sergilenmesi ve bölge ekonomisine kazandırılması amacıyla hazırlanan müzenin Haziran ayı ortalarında hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Bir dönem lojman olarak kullanılan 445 metrekarelik binanın, mimari yapısına uygun olarak restore edilip Tarım Müzesi’ne dönüştürüldüğünü ifade eden Lekesiz, “Elbette çok daha büyük bir alana sahip bir Tarım Müzesi oluşturmak lazım. Bu şimdilik başlangıç, inşallah zaman içerisinde daha geniş ve daha fazla tarıma yönelik ürünlerin sergileneceği Tarım Müzesi de yapılır. İlimizin sadece tarım sektörüne ilişkin yaşadığı evreleri anlatmanın ötesinde özelde ilimizin genelde Anadolu coğrafyasının insanının sosyolojik ve ekonomik dönüşümünü, teknolojinin gelişim evrelerini, ilimizin ve Anadolu’nun tarihi süreç içerisinde yaşadığı evreleri göstermesi açısından öte yandan, ziyaret edenlerin değerlendirme yapması ve daha iyisini yapmamız için bir ufuk vermesi açısından besleyici ve destekleyici olacak. Burası Dörtyol ilçemizdeki İlk Kurşun Müzesi ve Reyhanlı ilçemizdeki Cemil Meriç Evi gibi öğrencilerimize gezdirebileceğimiz önemli merkezlerden birisi olacak.” dedi.
13 12 11 10 9 8 7 6 5 3 2 1