Vali Lekesiz’den, Arsuz Belediye Başkanı’na Ziyaret.

11
Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

26 Mayıs 2014 Pazartesi günü saat 15.00’de gerçekleşen ziyarette, Başkan Culha ve Meclis Üyeleri ile bir süre görüşenLekesiz, Büyükşehir Yasası ile beraber, ilimizin “Büyükşehir” statüsü kazandığını ve dört yeni ilçe kurulduğunu hatırlatarak, “Ayrıca ilçe belediyelerinin görev, yetki ve sorumluluk alanları genişletildi. Bu zamana kadar İl Özel İdarelerinin görev, yetki ve sorumluluk alanında olan köyler, mahalle yapıldı ve belediyelere bağlandı. Arsuz’un da, ilçe olmasını müteakip ilçeye Kaymakam atandı ve bir ilçede olması gereken başta güvenlik birimleri olmak üzere tüm müdürlükler kuruldu. Bununla beraber vatandaşımıza hizmet, en yakın noktadan yani vatandaşın yaşadığı bölgeden verilmeye başlandı.” dedi.
Yeni ilçe olmakla beraber herşeyin ilk etapta arzu edilen düzeyde olmayabileceğini de ifade eden Vali Lekesiz, “Ufak tefek sorunlar yaşansa da bunlar kısa zamanda aşılacaktır. Uygun bir yere Hükümet Konağı yapılacak, fiziksel mekânlar daha da iyileştirilecek, hizmetler çok daha iyi bir noktaya gelecek ve arzu edilen seviyeye ulaşacaktır. Gelinen notada tüm kurum ve kuruluşlarımız vatandaşımıza ihtiyacı olan hizmeti belli bir kalitede vermeye başladı. Bunun için İlçe Kaymakamı başta olmak üzere birim müdürlerine teşekkür ederim.” dedi.
Büyükşehir Yasası’nın akabinde gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Arsuz İlçemizin Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin de seçildiğini hatırlatan Lekesiz, Kanun’la belirlenen Arsuz ilçesinin sınırlarının belediyenin görev, yetki ve sorumluluk alanına girdiğini de ifade ederek, Başkan ve Meclis Üyelerine yeni görevlerinin şahısları ve Arsuz’da yaşayan vatandaşlarımız için hayırlı olması dileğinde bulundu.
Başta Valilik olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızın vatandaşımıza hizmet için varolduğunu da vurgulayan Lekesiz, vatandaşa hizmet noktasında belediyenin yanında olacağını da sözlerine ekledi.
Belediye Başkanı Nazım Çulha ise, teşriflerinden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür ederek Belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Vali Lekesiz, Belediye ziyaretinin ardından hayırsever vatandaşımız İsmail Çam tarafından yaptırılan ve 2009 yılından bu yana hizmet veren Hacıahmetli Muazzez-İsmail Çam İlkokulu’nu ziyaret ederek, hayırsever vatandaşımız, İlçe Kaymakamı Fatih Baysal ve Belediye Başkanı Nazım Culha ile birlikte okulda incelemelerde bulundu.
3 4
Önceki İçerikVali Lekesiz’den İSMO Başkanı Özbülbül’e İade-i Ziyaret
Sonraki İçerikKoruyucu aile başvuru sayısında Hatay 3. Sırada