Habib-i Neccar Anma Etkinlikleri..

Vali Lekesiz; “Şiddetin Yaygınlaştığı, Kalplerin Karardığı Günümüzde, Habib-i Neccar’ın Dünyasına İhtiyaç Olduğunu Düşünüyorum.”

Habib-i Neccar Anma Etkinlikleri kapsamında 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü Anemon Otel’de “Her Yönüyle Habib-i Neccar Hazretleri” konulu sempozyum düzenlendi.

Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, sempozyum öncesi yaptığı konuşmada, ilimizin, insanlığın var olduğundan beri tarihin her döneminde önemli bir yer olduğunu ifade ederek, “Bu coğrafyanın değerleri, kültür ve medeniyet birikimi muhteşemdir ama tüm bunların yanında en önemli zenginliklerinden biri; farklı dillerin, dinlerin, etnik kökenlerin, inançların uyum, ahenk içerisinde yaşayabileceği güçlü bir iradenin yüzyıllar içerisinde geliştirilmesidir.” dedi.

Lekesiz, “Varlığını öldükten sonra da devam ettirebilmiş, insanlığın daha iyiye ve güzele gitmesi yolunda,  Hakka ve insanlığa hizmet etmiş, insanlığın önünde adeta bir yıldız, kilometre taşı gibi rehber niteliğinde parlayan şahsiyetler vardır. Onlardan biri de Habib-i Neccar Hazretleridir. İhtiyaçların çeşitlenmesiyle, ihtirasların kabarması ve tatmin noktalarının yükselmesiyle sevgiyi unutmuş, kararmış kalplerimize yeniden sevgiyi tattırmak için Habib-i Neccar’ın dünyasını tanımaya, şiddetin, nefretin, kinin yaygınlaştığı günümüzde, son nefesinde dahi geride kalan insanları düşünen Habib-i Neccar’ın inanç dünyasına çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Habib-i Neccar Kültür Derneği Başkanı Seyfi Özdemir de, Anadolu’da her şehirde o şehrin adeta sigortası hükmünde olan önemli şahsiyetlerin olduğunu, onlardan birinin de Allah dostu ola ve adı Yasin Suresi’nde zikredilen Habib-i Neccar Hazretleri olduğunu kaydetti.

Daha sonra, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun oturum başkanlığında; Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahit Göktaş, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç, Ali Teknik ve Araştırmacı-Yazar Dr. Mehmet Sılay, “Her Yönüyle Habib-i Neccar” konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Önceki İçerikSağlık İçin Hareket Et..
Sonraki İçerikİki hektar Kızılçam zarar gördü