Facebook’ta başladı, düğünle noktalandı

engelli dugun5
Onlar engel tanımayan, ‘engel insanların beyninde’ diyen ve mutluluklarının peşinden yılmadan koşan 2 engelli.. Senem ve Abdullah.
Yaklaşık 3 yıl önce Facebook da tesadüfen tanıştılar. O sıralar da İskenderun engelliler spor kulübünde iken Gaziantep engellir spor kulübüne transfer olan ve Gaziantep’de çalışan Abdullah Sığar, ilk andan itibaren Face arkadaşı Senem Göz’e aşık oldu ve evlenmeyi kafasına koydu. Yaklaşık 3 ay sonra da evlenme teklif etti. Senem bu teklifi reddetti. Abdullah yılmadı.
Bir süre sonra tekrar aynı teklifle Senem’e ulaştı. Senem yine reddetti.
Abdullah hem aşıktı hem evlenmeyi kafasına koymuştu. Yine teklif etti yine red cevabı aldı. Ama sevgi hiçbir engel tanımıyordu. İskenderun’a taşınan, çalışmaya başlayan, engelli spor kulübü sporcusu olan Abdullah bir kez daha ısrarla teklifini tekrarladı. Bu kez, Senem’de ‘peki’ demek zorunda kaldı. Bu andan itibaren normal prosedür başladı. Aileler tanıştı, kız istendi, söz kesildi, sonra nişan yapıldı ve düğüne sıra geldi.
Maddi sıkıntı çektikleri için, devletin engelli çiftlere düğün kredisi verdiği düşüncesiyle yardımcı olması için Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’ya başvurdular. Adnan Başkan olumlu cevap verdi Ama onun aklında kredi çekmeleri değil kendisinin destek olması vardı. Genç çifte bu fikrene söylemedi ama gereken desteği sağladı. Ve bu destekle Abdullah ve Senem yaşamlarını güzel bir düğün töreni ile birleştirdiler.
Belen İlçesi Sarımazı Mahallesi’nde bulunan İSSUME Sitesi çay bahçesinde dünya evine girdiler. Huzurlu bir hayat istediklerini parada gözlerinin olmadığını belirten çift önemli mesajlar verdiler. insanların evlenebilmeleri ve evliliği sürdürebilmeleri için engellerin önemli olmadığını önemli olanın yürekli olabilmek olduğunu belirten Senem Göz ve Abdullah Sığar ‘’ çiftlerin bir birlerine saygı duyabilmeleri bence en önemlisidir . Engel ailelerin beyninde oluyor bizim ailelerimiz bizim engellerimizi görmüyorlar biz kendimizi engelli olarak görmüyoruz. Bir çok engelli insan var bedensel sağlığı yerinde olup da düşünce yönünden engelli olan, o yüzden engelli diye ayrım yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. ‘’dediler. Çok kalabalık bir davetli topluluğu vardı.
Düğüne Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belen Kaymakamı, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, genç damadın çalıştığı Palmiye Hastanesi’nin sahibi Serdar Kirmit de katıldı. Genç çift sonunda aşklarını evlilikle noktalamışlardı. Düğün töreninde bol bol oynadılar. Adnan Vurucu ve eşi de genç çitle karşılıklı göbek attı. Damat Abdullah Sığar, Belediye Başkanı Vurucu’ya desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi verdi. Daha sonra takılar takıldı, hatıra fotoğrafları çekildi. Senem ve Abdullah’a yaşam boyu mutluluklar diliyoruz.

Önceki İçerikTKB’den Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a önemli görev
Sonraki İçerikAK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yaran görevden alındı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.