KARPUZ BU YIL TEZGAHTA TARLA FİYATINA

karpuz
Sıcak yaz günlerinde içerdiği su oranı ile susuzluğa ilaç gibi gelen karpuz bu yıl hem üretim açısından bolluk yaşıyor hem de fiyat bakımından tüketicileri sevindiriyor.
Dörtyol’da babalarından devraldıkları manavlığı ikinci kuşak olarak sürdüren Dörtmevsim Manavı İşletmecisi Adem Aydınışık bu yıl karpuzun tezgahta tarla fiyatına satıldığını söyledi.
Dörtmevsim Manavı İşletmecisi Adem Aydınışık yaptığı açıklamada; “Adana Tuzla ve Ceyhan tarafından günlük olarak Dörtyol’a iki ton karpuz getiriyoruz ve satıyoruz. Bu yıl karpuz üretimi oldukça fazla. Tarladaki satış fiyatı ne ise tezgahta da aynı fiyattan satışa sunulmakta” dedi.
Karpuz Tüccarlığı yapan İbrahim Gündoğan’da yaptığı açıklamada; “Adana Tuzla bölgesinde kum üzerinde yetişen bu karpuzun kendine has bir kokusu ve lezzeti bulunmakta. Normalinde bu aylarda çıkan karpuzun fiyatının şu anki halinin iki yada üç katı kadar olması gerekirdi. İki ay sonra piyasaya girecek olan Diyarbakır karpuzu ile birlikte karpuz fiyatlarının düşmesi gerekirken şu anda bile oldukça düşük bir seviyede” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.