Netsiparis.com Kurucusu Ahmet Çevik ile Keyifli Röportaj

Netsipariş kaç yılında kuruldu? Kuruluşunun temel amacı neydi? 

  1. Değişen ticari yöntemlerin farklılıkları her geçen gün baş döndürmeye devam ediyor. Değişim sıklığı ve yöntemi internet kullanımıyla yeni sayfalar açtı. Arslan bilgisayar olarak 1996 kuruluş amacımız yine klasik ticaretti. Fakat bilgisayarın getirdiği kolaylıkları yaşadıkça e-ticaret yönteminin gerekliliğini his ettik. İlke temelini 2003 yılanda netsiparis.com un yazılımını hazırlamayla başladık; 2004 yılının Nisan ayında online olduk ve ilk e-ticaret yöntemiyle siparişimizi aldık.  Değişim başlamıştı; satış, pazarlama, tahsilat, kargo gibi bilgiyi internet üzerinden müşteri memnuniyetini baz alarak yeni değişimlere yelken açmış olduk.

Aradan geçen süre içerisinde sektör içinde ne gibi değişmeleri gözlemlediniz? 

  1. İnternetin güncel hayata girmesi, tekerleğin bulunması gibi. Netsiparis.com 2003 yılında online oldu interaktif site sayısı çok değildi. Aklını mı yitirdin ne uğraşıyorsun diyen mi çıkmadı, bıyık altından gülmeyen mi. Çok kısa bir süre sonra; çılgınlar gibi “Altına Hücum” yani e-ticaret çılgınlığı başladı. İlk önce interneti bir sihirli değneğe benzettiler. Tabi böyle olmadığını anladılar. E-ticaret yapısı itibariye tam bir buz dağı büyük emek, para, sabır isteyen tam bir ekip işi. Şimdi binlerce rakibinizin içinden sıyrılmak mı istiyorsunuz tavsiyem şu işinizi önemseyin unutmayın internet hata kabul etmez.

Sektörde artan rekabet sonrasında şartlar nasıl değişti? 

  1. Ticari hayatımızdaki rekabet kaçınılmaz bir unsur. Mahallemizdeki bir bakkalın komşu bakkalla rekabeti o çevrede kalır ve oradaki son kullanıcıları bir tutsak müşteri olarak görür gerek fiyat, gerekse hizmet olarak yaşamını sürdürür. Gel gelelim  e-ticaret öylemi! Düşünün karşılaştırılabilir bir ürünü netsiparis.com pahalı versin ve/veya hizmeti aksatsın; işte o zaman forum sitelerinde her türlü yanlışlığı site üzerine yüklerler. Bundan sonra en iyi fiyatı dahi versen satış yapman çok zora girer. E-ticaret deyince rekabet ve her türlü hizmet akla geliyor. Müşteri memnuniyetini otomasyon olarak en üst seviyede tutulması gereken çok özel bir yerdir e-ticaret.

Sektörde en dişli rakip sizce hangisi ve bunun sebebi nedir? 

  1. Rekabet deyince akla gelen ölçümlenebilir bir şey olması gerekiyor; fakat durum günümüz şartlarında bu böyle değil. Medya patronlarının şirketleri banka iştiraklerinin oluşturduğu firmalar. Reklam ve fiyat rekabet çizgisinde aşılması çok zor bir engel. Bizler doğru ürünü arama motorlarında en iyi şekilde tanıtıp Google da seo ya uygun hele getirip hizmet kalitemizi en iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında karşılaştırma sitelerine acımasız rekabet koşullarını kendi kendimize oluşturarak en büyük darbeyi yine kendimiz vuruyoruz.

Türkiye’de e-ticaretin geleceği hakkında ne söylersiniz? E-ticarette altın yılımız yaşandı mı yaşanacak mı? 

5. Ok yaydan fırladı ticaret değişti gerek dünyada gerekse Türkiye de e-ticaret siz bir hayat artık imkansız. Türkiye olarak online ticaret rakamları ABD ve AB nin gerisinde olsak bile genç nüfusumuzla büyük bir potansiyele sahibiz. Hal böyle olunca kırılma noktalarımız tökezlediğimiz günler sektör olarak mutlaka olacak bu kaçınılmaz son biz bu işi seve seve öğreneceğiz. 2000 li yılların başında başlayan online alışveriş mantığı katma değerli iş yapan siteler için 2015 den sonra altın yıl olacak ve kendi markalarıyla dünya da bile başa gösterebilecek bir pozisyon alacaktır.

 

Önceki İçerikAntakya Temizlik İşçileri Sos.Yardım.Ve Dayanışma Derneği
Sonraki İçerikSümer yüzme havuzu sezonu açtı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.