Metin Toparlak; ‘Gençlerimiz, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyecektir’

sektorel_haziran_33_50_CONVERT.cdr
Cocktail Club İşletmecisi Metin Toparlak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet ve gerçekleştirdikleri devrimlerle toplumu, Devlet’i ve kurumları çağdaş bir yapıya kavuşturmuştur. Cumhuriyet yönetimi, yurttaşları yurdunun ve Devleti’nin gerçek sahibi kılmıştır. Laik ve demokratik Cumhuriyet’in kurulması, yurttaşlarımıza önemli kazanımlar sağlamış, Ulusumuza çağdaş dünyanın kapılarını açmıştır” dedi.
Toparlak, “Bugün, Türk insanının yaşamını huzur ve güven içinde sürdürmesini, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, tek devlet, tek ulus, tek bayrak ülküsüne bağlılığımıza borçlu olduğumuz unutulmamalıdır. Gençlik ulusların geleceğidir. Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan uluslar, geleceğe de güvenle bakabilirler.
Geleceği kuracak ve yaşatacak olan gençlerimize her zaman önem ve değer veren Atatürk, Cumhuriyet’i en iyi biçimde koruyup kollayacağınıza inandığı gençlere emanet etmiş, böylelikle de Türk Gençliği’ne güvenini göstermiştir.
Yüce Atatürk, gençlerin; çağdaş bir kimlik kazanarak, doğruluktan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmayan, her zaman ileriye bakan, kendine güvenen, yurttaşlık sorumluluğunun bilincinde olan ve bunu en iyi biçimde yerine getiren, hoşgörülü, ulusal değerlerini özümsemiş, özgürlük ve bağımsızlığı bir yaşam felsefesine dönüştüren kuşaklar olarak yetişmesini amaçlamıştır.
Bizler inanıyor ve güveniyoruz ki, Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olan gençlerimiz, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yüksek sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, şartlar ne olursa olsun çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceklerdir. Bugün Atatürk ve Cumhuriyet ışığının önüne set çekmek isteyenler, o ışığın şiddeti ve gücüyle tarih olacaklardır. Atatürk ve onun eserleri gençlerin omuzunda sonsuza değin yaşamaya devam edecektir. Türk Ulusu’nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşku, onur ve gururla kutluyor, Yüce Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.