İlimiz Genelinde Çalışmaları Devam Eden OSB’ler Toplantıda Ele Alındı

dİlimiz Genelinde Çalışmaları Devam Eden OSB’ler Toplantıda Ele Alındı.

İlimiz g.enelinde çalışmaları devam eden Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile ilgili toplantı Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz’in başkanlığında, 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 14.00’de Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya; Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Kırıkhan Kaymakamı Halil Uyumaz, Belen Kaymakamı A. Aziz Aydın, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Lokman Yeşilkaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Hatay Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürü Haydar Bükel ve diğer ilgililer katıldı.

Vali Lekesiz toplantıda yaptığı konuşmada, ilimiz genelinde OSB’lere yönelik yürütülen çalışmaları hatırlatarak, “Erzin ilçemizde çalışmaları devam eden, Belen ilçemizde genişleme çalışmaları devam eden, Kırıkhan ilçemizde sıfırdan başlayarak çalışmaları başlatılan, Hassa Tüneli’nin açılmasıyla bağlantılı olarak Hassa ilçemizin karşısında düşünülen OSB çalışmaları devam ediyor. Öte yandan Reyhanlı ve Erzin ilçemizde Küçük Sanayi Sitesi çalışmaları, Altınözü ilçemizde Zeytincilik Organize İhtisas Sanayi Bölgesi, Hayvancılık Organize İhtisas Bölgesi ve Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalarda gelinen son durum, ne aşamada olduğu ve zaman bitirileceği gibi konuları paylaşmak üzere biraradayız. İlimiz için yararlı bir toplantı olmasını diliyorum.” dedi.

Lekesiz, sayısız değerlere ve çok güçlü bir potansiyele sahip olan ilimizde kurulacak OSB’lerin, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Zeytincilik Organize İhtisas Sanayi Bölgesi ve Hayvancılık Organize İhtisas Bölgesi çalışmalarının yanı sıra diğer OSB çalışmalarında gelinen aşamaların sunumlar eşliğinde ayrıntılı olarak masaya yatırıldığı toplantı karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.

Önceki İçerikVali Lekesiz Yeni Müzede İncelemelerde Bulundu
Sonraki İçerikAtatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı