Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Sadık Karakaş; ‘Bu nasıl bir meslek ki fıtratında ölüm vardır?’

taseron
İskenderun Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Sadık Karakaş, Manisa Soma’da yaşanan maden faciası ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Karakaş, “Manisa’nın Soma İlçesi’nde özelleştirilen bir maden ocağında meydana gelen yangın sonunda son açıklamalara göre 300’e yakın işçi kardeşimizin hayatını kaybettiğini, yüzlerce işçi kardeşimizin ise madende mahsur kaldığını üzülerek öğrendik” dedi ve ekledi;
“Özelleştirmenin faturasını her zaman olduğu gibi bugün de en önce işçiler ödemektedir. Sicili kirli, elinde maden işçisinin kanı olan Soma Maden İşletmeleri AŞ. Adlı şirket bugün bir kez daha yüzlerce işçi arkadaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştur.”
Karakaş açıklamasının devamında, “Hayatını kaybeden ve hayatına kast edilen işçi kardeşlerimizin üzerindeki sorumluluk gözünü kar hırsı bürümüş sermayedir. Bu işçi katliamın suç ortakları, madenlerdeki iş cinayetlerinde “Bu mesleğin fıtratında ölüm vardır” diyerek göz yumanlardır. Ama bu fıtrat Almanya daki maden işçisini kapsamıyor. Son 40 yılda Almanya daki maden ocağı kazalarında Sadece 3 kişi hayatını kaybetmiştir. Ama bu sayı sadece 12 yılda yurdumuz maden ocaklarında hayatını kaybeden işçi sayısı 1000 kişinin üzerindedir. Bu nasıl bir meslek ki fıtratında ölüm vardır. Bu işçi katliamının suç ortakları, üyelerini katleden sermaye için “bu firma bu konuda çok duyarlı bir firmaydı” diyebilen işbirlikçi sendikacılardır. İnsanca yaşam, güvenceli çalışma mücadelemiz aynı zamanda bu işçi katillerinden ve suç ortaklarından hesap sorma mücadelesidir. Bu iş cinayeti sonucu madende mahsur kalan işçiler bir an önce çıkarılmalıdır. Bu iş cinayetlerinin sorumluları derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Manisa-Soma’da hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, ailelerine ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı diliyoruz. Göçük altında bırakılan maden işçilerinin de bir an önce sağ salim aramıza katılmalarını istiyoruz” dedi.

Önceki İçerikŞampiyonluk balosu ertelendi
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi Sanat Galerisi’nde resim sergisi açılacak
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.