Elleriniz kırılsın!

ambulans
Hatay’da sınır hatlarından ve kurulu bulunan çadırkentlerden yaralı veya hasta Suriyelileri taşıyan 112 Acil Servis Ambulanslarına saldırı düzenleniyor.
Yayladağ ilçesinden Antakya merkeze yaralı taşıyan ambulanslar son bir ay içerisinde saldırılara maruz kalıyor. Geçiş güzergahlarındaki farklı noktalarda kimliği belirsiz kişiler tarafından zaman zaman durdurulan ambulanslardaki Suriyeli yaralılar darp ediliyor kimi zamanda ambulanslar taşlanıyor.
Yaşanan bu saldırılara geçtiğimiz gün yenisinin eklenmesinin ardından Hatay’daki sivil toplum kuruluşları ortak bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Bu tür saldırıların acil yardım ihtiyacı olan bir vatandaşın hayatına mal olabileceği hatırlatılarak saldırı nedeniyle bölgede yaşayan ve acil yardıma ihtiyacı olan başka bir insana verilecek olan sağlık hizmetinin aksamasına neden olabileceğinin unutulmaması istendi.
Suriye’de yaşanan olayların Hatay’da birtakım sıkıntıların yaşanmasına neden olduğu bilgisi verilen açıklamada yaşanan bu zor süreçte ambulanslara yapılan saldırıların kabul edilemez olduğu belirtildi. Ortak açıklamada “Birkaç kişinin yapmış olduğu hatalı davranışın asla genele mal edilemeyeceğinin bilinci içerisinde hizmet veren sağlık personelimiz, çalışma azminden hiç ödün vermeden 7 gün 24 saat esası ile hizmet vermeyi sürdürmektedir. Bu zor koşullarda sağlık hizmeti alabilmesi için vatandaşlarımızın sağlık çalışanlarına her türlü desteğini bekliyoruz” denildi.
Hatay genelinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında; 30 Acil Sağlık İstasyonu, 50 ambulans ve 550 personel ile hizmet veriliyor. 2013 yılında 112 Acil Yardım Ambulans Ekipleri tarafından günlük ortalama 250 vakaya müdahale ediliyor toplamda ise 68 bin 870 vatandaşa acil sağlık hizmeti sunuluyor.

Önceki İçerikMKÜ’de “Afetlerde İlk Müdahale ve Arama Kurtarma Eğitimi”
Sonraki İçerikİKEM’li Cankat Pazarlı Cambridge yolcusu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.