Çöpleri atlarla taşıyorlar!

ADNAN VURUCU
Amanos Dağları eteğinde kurulu Belen ilçesinde, engebeli ve sokakları dar olduğu için araçların giremediği iki mahallede çöpler, taşeron firmanın iki personeli tarafından toplanıp, at sırtında araçlara naklediliyor.
İşçiler Hasan Köse (34) ve Hurşit İkiz (53), araçların giremediği Şembük ve Bakarsınız mahallelerinde topladıkları çöpleri, atlardaki heybelere doldurup, en yakında bulunan çöp nakil araçlarına taşıyor. Taşeron firma, asgari ücretle çalıştırdığı iki işçiye, atların bakımı için de ayda 300’er lira veriyor. Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, ilçenin temizliği ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için gayret gösterdiklerini söyledi.
Dağ eteğinde kurulu ilçenin bazı mahallelerinde sokaklar dar olduğu için temizlik hizmetinde araç kullanamadıklarını belirten Vurucu, bu konuda atlardan yararlandıklarını kaydetti. Vurucu, kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeleri durumunda sokaklar genişletileceği için atlara ihtiyaç kalmayacağını sözlerine ekledi. İşçi Hasan Köse de yaklaşık 5 yıldır iki mahalledeki çöpleri topladıklarını anlattı.
Engebeli ve dar sokaklara araç giremediğini vurgulayan Köse, çöpleri at yardımıyla taşıdıklarını aktardı. Hurşit İkiz de haftanın 3 günü saat 06.00’da mesaiye başladıklarını, atların heybesine doldurdukları çöpleri araçlara naklettiklerini kaydetti.

Önceki İçerikFederasyonlardan Ortak Açıklama
Sonraki İçerikKaymakam Özyiğit; ‘Önceliğimiz, halkımızın huzur ve güvenliğidir’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.