Reyhanlı patlamasında ölen 53 kişi anıldı

reyhanli anma
Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te bomba yüklü araçlarla yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 53 kişi, Reyhanlı Kaymakamlığı ve Reyhanlı Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği bir programla anıldı.
53 kişinin hayatını kaybettiği bomba yüklü araçlarla yapılan saldırıların üzerinden geçen bir yılda saldırının izlerinin silinmeye çalışıldığı ilçede, Reyhanlı Belediyesi tarafından yaptırılan 11 Mayıs Şehitler Anıtı’nda anma programı gerçekleştirildi.
Törene hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları, ellerinde Türk bayrakları ve saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla katıldı. İlk olarak ikinci patlamanın meydana geldiği PTT’nin önüne gelen vatandaşlar, yazılı pankartlar açarak, ölenler için patlama yerine karanfil bıraktı. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Reyhanlı uyuma şehidine sahip çık’ şeklinde sloganlar atıldı, ölenlerin isimleri okundu. Burada aileler, kaybettikleri yakınları için gözyaşlarını tutamadı.
Grup, buradan ilk patlamanın meydana geldiği belediye binası önüne geldiler.
Daha sonra 53 kişinin isminin yazıldığı anıta geçildi. Burada saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduktan sonra Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Garnizon Komutanı Binbaşı Bülent Gülbaz, Hatay İl Emniyet müdürü Ali Doğan Uludağ, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve aileler anıta karanfil bıraktı. Daha sonra Mustafa Şevki Paşa Camii’nde mevlit okutuldu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.