“Nato iskelesi sahil bandına halk plajı ve balık restoran yapılacak’

seyfi bakan1
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın ziyaretini fırsata dönüştürdü. Sarıseki’deki Nato iskelesinin sahil bandını belediyeye tahsisini isteyen Seyfi Dingil’e Bakan Yılmaz ‘yeşil ışık’ yaktı.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere İskenderun’a geldi. Bakan Yılmaz, İskenderun Demir Çelik fabrikalarını ve Payas Külliyesi’ni gezdikten sonra Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve meclis üyelerinin kapıda karşıladığı Bakan Yılmaz, “Seyfi Başkanımıza her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Başkan Seyfi Dingil ise, “57 yıl sonra İskenderun iktidarla tanıştı. İskenderun için çok güzel projelerimiz var. Masada dosyamız hazır. Sizlerin de desteğiyle İskenderun’u çok ileriye taşıyacağız” dedi. Bakan Yılmaz ise, “Hiç şüpheniz olmasın. İskenderun kalkındıkça bizler mutlu oluruz” sözleriyle yanıt verdi.
Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ilk olarak Sarıseki’de bulunan Nato iskelesi sahil bandının tahsisini istediklerini belirterek, Bakan Yılmaz’ın bu talebe ‘gereği yapılacak’ dediğini hatırlattı. Sahil bandının belediyeye tahsisiyle birlikte, Başkan Seyfi Dingil kıyı şeridine ‘Halk plajı, kafeterya ve balık restoranın yapılacağını müjdeledi. Başkan Siyfi Dingil, bir sonraki adım olarak, birbirinden güzel hizmetlerde bulunmak üzere Nato iskelesinin dağ yamacında bulunan 800 dönüm araziyi tahsis etmeyi amaçlıyor.

‘BAŞKANIN HER PROJESİNE DESTEK VERECEĞİZ’
Konuşmasına, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i tebrik ederek başlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Başkanımla birlikte İskenderun halkını tebrik ediyorum. Çünkü biz inanıyoruz ki halkımız doğru bir tercihte bulundu. İnşallah İskenderunlu hemşehrilerimiz de doğru tercihte bulunduğunu Başkanımızla hizmet süresi içinde yaşayarak göreceklerdir. Biz seçime girerken vatandaşlarımıza şunu söyledik, ‘bu seçimde bir oy vereceksiniz ama bu oyun dört mesajı olacak’ diye ifade ettik. Birincisi en iyi hizmetin bizim adayımızla geleceğini söyledik. Başkanımız ‘İskenderun’da hizmete çok ihtiyaç var’ diyor. İskenderun, Doğu Akdeniz’in en önemli liman kenti, en önemli medeniyet merkezlerinden biri. İnşallah Doğu Akdeniz’in parlayan yıldızı olacaktır. Hem milletvekillerimizle, hem hükümet olarakta Sayın Başkanımızın her türlü projesinin arkasındayız” dedi.

‘İSKENDERUN’A HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYARIM’
Halkın, kendi iradesi üzerinde hiçbir gölge ve vesayet kabul etmediğini gösterdiğini belirterek, teşekkür eden Bakan İsmet Yılmaz, Başkan Seyfi Dingil’i çok heyecanlı gördüğünü ifade etti ve bir tasavvuf büyüğünün sözüyle konuşmasını sürdürdü: “Sevgi ile aşk arasında ne fark var derler? Heyecan varsa bu aşktır, eğer heyecan yoksa bu sevgidir derler. Görüyorum ki Başkanımızda heyecan var. Onun için derler ya aşk olsun. Heyecanınızı Allah daim etsin. Bu heyecanla Başkanımız İskenderunlu hemşehrilerimize çok büyük hizmet edecektir. Ankara’ya geldiğinde her projesinin yardımcısı, destekçisiyiz. Milletvekili arkadaşlarımızla İskenderun’a hizmet etmekten onur duyacağız. İskenderunlular Allah razı olsun derlerse bizim için bundan daha büyük paye yoktur.”
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Seyfi Dingil, ziyaret anısına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a plaket takdim ederken, Bakan Yılmaz’da Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e plaket verdi.
Bakan Yılmaz’ın İskenderun programına, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yaran eşlik etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.