Üç farklı dilde dualar okundu, 4 bin 500 kişiye pilav dağıtıldı

marder2
İskenderun Mar-Der (Mardinliler Derneği) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen pilav günü bu yılda 3 farklı dilde okunan dualar ile gerçekleşti.
Ulu Camii Caddesi üzerinde bulunan belediye tesisleri önünde gerçekleşen pilav dağıtımına İskenderun Esnaf Odası temsilcileri ile iş dünyasından birçok isim katıldı. Yaklaşık 4.500 (dört bin beş yüz) kişiye pilav dağıtımı yapacaklarını ifade eden İskenderun Mardinliler Derneği Başkanı Salih Bayar, geleneksel hale getirdikleri pilav dağıtımında amacın dayanışma olduğunu söyledi.
Hatay’ın bir hoşgörü şehri olduğunu ifade edip, İskenderun’da kültür dayanışması örneği yaşandığını belirten Başkan Salih Bayar; “Bizlere desteklerini esirgemeyen tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz. Allahın izniyle süregelen bu pilav günlerimizi devam ettireceğiz. Burada ki tek amaç ve gayemiz dayanışma bağımızı daha da sıklaştırmak” dedi.
Başkan Salih Bayar’ın konuşmalarının ardından 3 farklı dilde okunan dualar ile pilav dağıtımına başlandı. İlk pilav dağıtımını İskenderun Esnaf Odası Başkanları gerçekleştirdi.

Önceki İçerikHatay Diş Hekimleri Odası’ndan Beklenen Buluşma!
Sonraki İçerikAv. Mustafa Özbolat; ‘Lütfü Savaş Norm kadroyu şantaj malzemesi olarak kullandı’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.