Ailesi Türk Kaptanı İstiyor

kaptan aile
Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin insan kaçakçılığı yapıldığı şüphesiyle ateş açtığı ileri sürülen sürat teknesinde hayatını kaybeden Türk kaptanın Kırıkhan’da yaşayan annesi, evladının cenazesinin memleketine getirilmesini istiyor.
Geçen 14 Nisan gecesi, Bodrum’dan 7 Suriyeli kaçağı, sürat teknesiyle yaklaşık 6 mil mesafedeki Yunanistan’ın İstanköy Adası’na bıraktığı ileri sürülen Türk kaptan Mustafa Ateş (29), dönüş yolunda Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından fark edilerek açılan ateş sonucu vuruldu.
Hayatını kaybeden Mustafa Ateş’in (29) Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan annesi Naciye Ateş (59) oğlunun yaşadığını ümit ediyor.
Naciye Ateş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e seslenerek, “Yavrumun Türkiye’ye getirilmesini istiyorum” dedi.
7 kardeşin en küçüğü olan Mustafa’ya 8 aylık hamile iken babasını kaybettiğini belirten Ateş, “Ben tarlalarda çalışarak Mustafamı ve 7 çocuğumu sefillik içerisinde büyüttüm. Ne olursunuz bana yavrumu sağ mı ölü mü haberini verin” diye konuştu.
Mustafa Ateş’in ablası Elif Yılmaz ise, kardeşinin bir an önce Türkiye’ye getirilmesini isteyerek, bu konuda yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Yılmaz, “8 gün oldu cenazemizi alamadık, içimiz yanıyor. Bir an önce cenazemizi alsak defnedilse bizim de acımız dinse” dedi.

Önceki İçerikAtalar Koleji’nde satranç heyecanı
Sonraki İçerikÇocukların renkli dünyası resime yansıdı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.