Paskalya Bayramı nedeniyle tebrik yağdı

klise tebrik kabulu
İskenderun’da tüm dinler bir araya geldi. İskenderun Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya tebriğine gelen davetlileri karşılayan cemaat daha sonra burada samimi bir sohbet ettiler. Kilisede yapılan tebriğe İskenderun Kaymakamı Hasan Özyigit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve Gazeteciler katıldı. İskenderun Kiliseleri Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur, “Geçtiğimiz hafta sonu birlik ve beraberlik içerisinde Paskalya Bayramımızı kutladık. Bunun akabinde de sizlerle bayramlaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten bölgemiz farklı din ve kültürden olan insanların bir arada kardeşçe yaşadığı nadide bir bölgedir. Ben bugünümüzü bizlerle paylaştığınız için sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ise, “Birlik beraberlik içerisinde kutlanan tüm bayramlarım ilçemize, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan da bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Geçen hafta malumunuz Müslümanlar için kutsal sayılan ‘Kutlu Doğum’ haftasını kutladık. Bu haftanın Paskalya Bayramına denk gelmesi de bizler için hoş bir sürpriz oldu. Hz. Âdem’den Peygamberimize ve diğer tüm peygamberlere kadar insanları sapıklıktan hakka, hidayete kavuşturmak. Can Bey’inde dediği gibi bu birlik ve beraberliğimizin tüm dünyaya örnek teşkil etmesini temenni ediyorum ve Hıristiyan kardeşlerimizin Paskalya Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ve vakıf Başkanı Can Teymur yumurtaları tokuşturdu. Daha sonra ise İlçe Müftüsü ile Kaymakam yumurtaları tokuşturdu.
klise tebrik kabulu (1)

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.