Barış Sönmez, “İskenderun Körfezi için doğru olan yapılmıyor!

çevre koruma derneği (1)
İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Barış Sönmez, düzenlediği basın toplantısı ile kutlanmakta olan Turizm Haftası’na dikkat çekip, turizm ve çevre arasında yakın ilişki olduğunu İskenderun’da turizm ve turist için geleceğe dönük bir programın bulunmadığını açıkladı.
İskenderun körfezi için doğru şeylerin yapılmadığına inandıklarını ifade eden İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Barış Sönmez; “Her yıl 15-22 Nisan Turizm Haftası olarak kutlanıyor. Bu nedenle kentin gündemini bir süreliğine de olsa turizm oluşturuyor. Turizm ile Çevre arasında yakın bir ilişki olduğu, yeryüzü kaynaklarının süratle bozulmaya başladığı, ortam kirlenmesinin büyük boyutlara ulaştığı geç de olsa anlaşılmıştır. İskenderun’da Turizm ve Turist için geleceğe dönük bir programımız ne yazık ki bulunmuyor. Turistin denize rahatça girebileceği plajlarımız, günübirlik konaklama alanlarımız, ucuz ve temiz konaklama tesislerimiz, deniz kenarı lokantalarımız yok veya yok denecek kadar az. Yaylalarımız da keza böyle. Koskoca Soğukoluk’ ta temiz kaç lokanta sayabiliriz? Sarımazı ve Belen artık yayla kenti olmaktan çıktılar ve apartmanlaştılar. Denizle iç içe yaşıyor gibi görünen bu kentin tüm kıyılarını ikinci konutlarla doldurduk, denizi de adeta parselledik. Bu konuda İskenderun Körfezi ve çevresi için doğru şeyler yapıldığını ne yazık ki göremiyoruz.
Gelinen noktada İskenderun çevresiyle birlikte değerlendirildiğinde bir turizm konaklama merkezi olabilir. Gerçekten de İskenderun çevresinde günübirlik ulaşım mesafesinde çok değerli turizm potansiyeli vardır. Yumurtalık Ayas antik kenti ve Yumurtalık Lagünü, Akyatan, Akyayan ve Tuzla Gölü, Karatepe Aslantaş Açıkhava Müzesi, Samandağ Çevlik Titus Vespesiyanus Tüneli, Belki de Dünyanın ilk Heykel Atölyesi olarak bilinen Yesemek, Payas Külliyesi ve elbette Tarihi Kent Antakya bunlardan hemen akla gelenler” açıklamasına yer verdi.

Önceki İçerik‘Oğlumun nişan haberini başkalarından duydum, çılgına döndüm!’
Sonraki İçerikBarış ve huzur için mumlar yakıldı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.