İşten atılan elektrikçiler direğe çıktı!

tedas
EDAŞ’ın Özelleşen İskenderun İşletmesinde altı yıldır çalıştıkları belirtilen ve işlerine son verilen bir grup işçi, haksız işten atılmayı elektrik direğine çıkıp intihar girişiminde bulunarak protesto etti.
EDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş İskenderun işletmesi karşısındaki demir elektrik direğine çıkan işçiler intihan girişiminde bulundular. Yaklaşık 6 yıldır elektrik dağıtım şirketinde çalıştıklarını ve hiçbir sorun belirtmeden işten çıkartıldıklarını ifade eden EDAŞ elamanları her gün tamir için çıktıkları elektrik direklerine bu kez kendi canlarını hiçe sayarak tepkilerini dile getirmek ve seslerini yetkililere duyurmak için çıktılar.
İddialara göre 6 yıldır çalıştıkları elektrik kurumundan sebepsiz yere çıkartmalar başladı ve işten çıkartılacaklarını aynı gün öğrenen çalışanlardan bazıları bu duruma tepki göstererek hak arama mücadelesi başlattı.
Daha önce EDAŞ önünde basın açıklaması yaparak yetkililerden haklarının verilmesini ve işlerine tekrar dönmelerini isteyen işten çıkartılan işçiler yaptıkları onca mücadelenin sonuçsuz kalması üzerine Aşkın Tekin ve Tamer Aktulum yıllardır çalıştıkları elektrik kurumunun karşısında bulunan elektrik direğine çıkarak canlarına kıyacaklarını söylediler.
Yetkililer durumu görünce hemen elektrik direklerindeki ve şehir merkezinin bazı bölümleri besleyen elektrik akımını kesti. Elektrik direğine intihar girişiminde bulunmak için çıkan çalışanları polis ikna etmeye çalışsa da aşağıya uzun bir süre inmemekte ısrar ettiler.
Olay yerine gelen ambulan çevrede her ihtimale karşı beklerken İskenderun Belediyesi İtfaiye ekipleri de tedbir aldı. İskenderun polisi yukarıda bulunan işçileri güçlükle ikna ederek aşağı indirdi. Elektrik şirketinin içerisine davet edilen ve burada sağlık kontrolleri yapılan işçiler daha sonra, eylemlerini kurumu önünde bekleyerek devam ettiler.
Kendilerini habersiz işten çıkartıldıklarını ve kimseye dert anlatamadıklarını aktaran eylemci işçiler yetkililere seslerini duyurarak tekrar iş başı yapmak istiyorlar. Özelleştirme sonrasında elektrik arızaya bakan İskenderun’da 20, Antakya’da 70, 7 il bazında yaklaşık bin kişinin işine son verildiğine dikkat çeken işçiler gerekçenin olmadığını ve iş bulma süresi tanınmadan bu uygulamanın yapıldığını anlattılar. Bu konuda yetkililerin atacağı adım merakla bekleniyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.