Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “1 Mayıs’ta İSDEMİR’e bahar gelecek”

pevrul3
İsdemir çalışanlarıyla üçüncü toplantı İskenderun’da yapıldı. Yaklaşık 1200 kişinin katıldığı toplantıya kararlı ve dik duran İsdemirli emekçilerin Türk Metal’e sevgisi, malum sendikaya öfkesi hakimdi.
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın konuşma yaptığı toplantıda Çelik-İş’ten Türk Metal’e geçişler yaşandı. Çok sayıda İsdemir emekçisi konuşmanın ardından “Artık ben de Türk Metalliyim” diyerek tercihlerini Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikası Türk Metal’den yana kullandılar.
Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın salona girmesi ile salonda büyük bir coşku ve heyecan yaşandı. “Başkan nerde biz oradayız, İsdemir seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Kavlak; 1 Mayıs’ın İsdemir için önemine dikkat çekerek, “1 Mayıs geliyor. 1 Mayıs, işçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. 1 Mayıs Emeğin Bayramıdır. Ama bu 1 Mayıs farklı olacak. Bu 1 Mayıs, İsdemir’in bayramı olacak. Güzel günlerin başlangıcı olacak. Hepinize şimdiden kutlu olsun” dedi.
pevrul7

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Kavlak; bu zamana kadar İsdemir ve vakfı üzerinde oynanan oyunları anlattı.
Konuşmasının sonunda İsdemirli emekçilere; “İsdemirli kardeşlerim, Şimdi bir yanda Türk Metal var, bir yanda bu haramiler var. Bir yanda Erdemir’in ücretleri var, Bir yanda İsdemir’in Kardemir’in ücretleri var. Bir yanda doğrudan başka düsturu olmayan Türk Metal var. Bir yanda ağzından yalandan başka söz çıkmayan haramiler var. Bir yanda Türkiye’nin en büyük, en örgütlü sendikası var, Bir yanda küçülen, yok olan haramiler çetesi var. İşte fotoğraf bu arkadaşlarım, fotoğraf bu” dedi.
Açılışta konuşan Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Temsilcisi Metin Önde de Çelik İş’in son 6 ayda kendisine ve Türk Metal’e geçenlere yönelik, baskı, tehdit, yıldırma, karalama ve iftirada bulunduğunu iddia ederek, bunun hiçbir işe yaramadığını, en sonunda İsdemir’de yetkinin Türk Metal’de kalacağını ve bu yapılanların hesabının sorulacağını söyledi.
İsdemirli emekçiler tezahüratla Metin Önde’ye destek çıktı. Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, Genel Sekreter Yücel Yücel ve şube başkanları ve bölge temsilcileri de katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.