Bir köpekbalığı da Gülcihan açıklarında yakalandı!

köpek balığı
İskenderunlu balıkçılar Gülcihan açıklarında denize bıraktıkları ağlarına yavrularını yeni dünyaya getirmiş 450 kilograma yakın köpek balığı takıldı.
İskenderun Balakçı Barınağı’na getirilen köpekbalığı balıkçıların ve çevrede toplananların ilgisini çekti. Köpekbalığının cam göz cinsiyle karşılaştıklarını söyleyen balıkçılar bu türünü çok az gördüklerini ifade ettiler.
İskenderun bölgesinde ilk kez bu kadar büyük ve uzun kuyruklu köpek balığı yakaladıklarını ve denizden barınağa getirene kadar çok sıkıntı yaşadıklarını dile getiren balıkçı esnaflarından Fahri Bahçeli, “Gülcihan açıklarına balık için ağ bırakmıştık. Toplamaya gittiğimiz de ağı çekmekte zorlandık. Arkadaşlarımızdan yardım istedik ve el birliği ile tekneye çektiğimizde köpek balığını gördük. İskenderun balıkçı barınağına getirdik” dedi.
Yaklaşık 450 kilogram ağırlığında olduğunu söyleyen balıkçılar kuyruğu uzun türü olduğunu ifade ederek anne bir köpek balığı olduğunu yavrularını yeni dünyaya getirdiğini ve daha sonrasında ağlara takıldığını gözlemlediklerini dile getirdiler.
köpek balığı (2)

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.