Vali Lekesiz, belediye başkanlarıyla bir arada; ‘Hatay’ı el ele vererek kalkındıracağız’

vali baskan4
Hatay’da, yerel seçimlerde AK Parti’den seçilen 11 ilçenin belediye başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti. Lekesiz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 30 Mart’ta ülke genelinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda göreve getirilen belediye başkanlarına başarı diledi.
Hatay’ın, binlerce yıllık geçmişi, dünyada kurulan birçok uygarlıklara ev sahipliği yapması ve 3 semavi dinin mensuplarının barış ve hoşgörü içinde yaşadığı özel bir il olduğunu vurgulayan Lekesiz, şöyle devam etti:
“Türkiye’nin en büyük 500 şirketi içerisinde ilimizden 2013 yılı sonu itibariyle 15 firma var. Bu da gözardı edilecek bir rakam değil. Hatay gerçekten ülke ekonomisine çok ciddi anlamda enerji pompalayan bir il. İlimiz yıllık 6,5 milyar kilovat saat enerji tüketimiyle Türkiye’de en çok enerji tüketen iller sıralamasında 6’ncı. Hatay aynı zamanda çok önemli bir enerji üretim üssü olmaya aday illerin başında gelmektedir. Yaş sebze ve meyve ihracatında Türkiye’nin en başta gelen il olmamız, karayolu taşımacılığındaki 11 bin tır filoyla İstanbul’dan sonra ikinci büyük filoya sahip olmamız, çok derin tarihimiz, zengin kültür mirasımız gibi her biri zenginliğe dönüştürülmeyi bekleyen büyük bir servete sahibiz. Hatay, sahip olduğu pek çok tarihi, kültürel ve ekonomik zenginlikleri ile eşsiz özelliklere sahip bir ilimiz.”
Lekesiz, Hatay’ı, her alanda ülke sıralamasında bulunduğu noktadan daha üst noktalara taşıyabilmek için kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla el ele vererek, birlik ve beraberlik içerisinde gayret gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

‘İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ’
Ak Parti İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu da konuşmasında Ak Parti olarak yerel seçimlerde Hatay’ın 15 ilçesinin 11’ini kazandıklarını söyledi.
Tenekecioğlu, Hatay’ın 2023 vizyonunu yakalaması için ortaya konulacak çalışmaları senkronize etmek, merkezi hükümet ve devlet kurumlarıyla işbirliği içerisinde çalışarak hizmetlerin devam edeceklerini belirtti. Yerel seçim sonuçlarında çıkan tablonun Hatay’da karmaşık seçim sonucunun bir uzantısı olduğunu ifade eden Tenekecioğlu, çıkan sonucun Hatay’da yaşayan vatandaşlara negatif yansıması olmaması yönünde pozif çözüm üreteceklerini, kaynakların yerinde verimli ve etkin kullanılması yönünden bir çalışma yapmaları gerektirdiğini söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.