Kaymakam H.Hasan Özyiğit; ‘Kardeşliği kalplerde pekiştirecek hususlar inşa edilmelidir’

kaymakam
İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Kaymakam Özyiğit, “İnsanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam’ın, evrensel ve çağlar üstü mesajını ulaştıran Hazreti Muhammed (S.A.V)’in kutlu doğumunu idrak ediyoruz” dedi.
Açıklama şöyle;
“Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde, dünyanın birçok yerinde savaş ve acılar yaşanmakta iken Peygamber Efendimizin insanlığa getirdiği mesajın bu süreçte çok daha anlam kazandığını ve onun tüm insanlığı kucaklayan sevgisine daha fazla ihtiyaç duyulduğunu görmekteyiz. Yaradılış, bir sevgi tecellisidir. Ezelden ebede sonsuz ve sınırsız sevgi kaynağı olan Cenab-ı Allah, sonsuz inayet ve rahmetiyle, ilk insan ve ilk peygamber olan Hz. Adem’den itibaren yeryüzüne sevgi elçileri göndererek insanlığı ilahi sevgi yoluna hidayet etmiştir. Bu sevgi elçilerinin en yücesi de elbette ki peygamber efendimiz Hz.Muhammed (SAV)’dir. Allah ile sevgi ilişkisi kurabilmek için Peygamber Efendimizin (sav) sevgi çemberine dâhil olmamız gerektiğini idrak etmek durumundayız. Gerek dini gerekse beşeri alanda; hangi dil, ırk, soy ve mezhepten olunursa olunsun her türlü kısır çekişmeler, ayrılıklar, aykırılıklar bir tarafa bırakılarak, İslam-peygamber-vatan-insan sevgisi ve kardeşlik ortak ekseninde birleşilmelidir. İnsanların kardeşliğine engel olacak duygu ve yönelişlerden arınmaya çalışılmalı, kardeşliği kalplerde pekiştirecek hususlar inşa edilmelidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, âlemlere rahmet olarak gönderilen ve bütün güzellikleri bünyesinde taşıyan Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v) Efendimizin ulvi mesajının iyi anlaşılması dileğiyle tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder selam ve saygılar sunarım.”

Önceki İçerikPayas AK Gençlik Mısır’daki zulmü protesto etti
Sonraki İçerikSerpil Korkmaz’a Yerel Medya ödülü
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.