Altay: “Vicdan sahiplerini harekete geçmeye çağırıyoruz”

insani yardım derneği (2)
İskenderun’da bulunan sendika üyeleri ve yardım vakıflar, Mısır’da mazlum 529 kişinin sesine ses katabilmek için vicdan sahiplerine harekete geçirmeye davet ettiler.
Toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen İskenderun Şube Başkanı Mehmet Altay, Mısır’da 529 insanın hayatına son verecek olan bir kararın birkaç ay içinde nasıl böylesine hızlı bir yargılama sürecine sığdırıldığının soru işaretleri ile dolu olduğunu savundu. Altay açıklamalarının devamında; “ Hukukun en temel prensiplerinden olan savunma hakkının kullanılmasına bile izin verilmeyen birkaç oturum ardından, fütursuzca ve özensiz bir karar ortaya çıkmıştır. Bir kısmı tutuklu bulunan sanıkların göstermelik dahi olsa savunma yapmalarına fırsat verilmemiştir. Ülke dışına kaçmak zorunda kalan kimi göstericiler de savunmaları dahi alınmadan gıyabında idama mahkûm olmuştur. Cunta mahkemelerinin son karar duruşmasında neredeyse her dakikaya 26 idam sığdırarak kendi rekorunu kıran Mısır adaleti kararın ölçüsüzlüğünü izah etme ihtiyacı dahi hissetmemiştir.
Darbe karşıtlarını dünyanın gözleri önünde camilerin içinde katleden cunta, binlerce
kişinin öldürüldüğü bu katliamlardan sağ kurtulanları da böyle bir idam kararı ile cezalandırmıştır. Karar, bu devlet terörüne karşı çıkanlara bundan sonrası için adeta gözdağı vermektedir. Mısır halkı ne yazık ki tüm katliam, yaralama, yasa dışı baskı ve sindirmelere karşı yalnız bırakılmıştır” ifadelerine yer verdi.
insani yardım derneği (1)

Önceki İçerikTüm maddeler ‘oybirliğiyle’geçti
Sonraki İçerikSamandağlılar birlik ve dayanışma içinde
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.