İnternet Teknolojilerinde Ktunnel Hotspot Shield Ve Dns Ayarları

İnsan yaşamını önemli ölçüde kolaylaştıran ve geliştiren internet teknolojileri ilk olarak 1962 yılında bilgisayarların global şebekesine ilişkin önerdiği ve sosyal etkileşimlerin kayıtlı tanımını yapmış olduğu, “kısa notlar serisi” çalışmasının yayınlanması ile yaşama dâhil bir olgu olarak yer aldı. Sonrasında yapılan çalışmalar ile dünya üzerinde dört büyük üniversitenin bilgi paylaşımı amacı ile kullanılır hale gelen bilgisayar ağları paylaşımı internet, hızlı biçimde gelişerek tüm dünyanın kullanımına açılmış oldu. Bilgi çağı olarak nitelendirilen günümüzde önemli bir etken olan bilişim teknolojilerinin bilim, teknoloji ve iş yaşamı ile birlikte özel yaşama olan olumlu katkıları da yadsınamaz durumda. Bu gerçeklikle birlikte internet ağlarının kullanımını kolaylaştıran uygulamalardan biri olarak Ktunnel belli zamanlarda belli nedenler ile ulaşımı yasaklanmış ya da engellenmiş sitelere girmeyi sağlayan güvenli uygulamalardan biridir.

1998 yıllında Microsoft firmasının tarayıcı ve internet servis sağlayıcı sektörüne girmesi, iş dünyasına dayalı internetin sınırlarının gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Özelliklede Microsoft’un Windows98 sürümü işletim sistemi ve internet tarayıcısı ile masa üstü kişisel bilgisayarlara iyi entegre olmasının ardından dünya genelinde internet kullanımı hızla yaygınlaşmış olan internet kullanımı ya da belli siteler getirilen yasaklanmalara karşın diğer bir uygulama olarak uygulanan Dns ayarları değiştirme işlemi, tüm dünya genelinde kullanılan yaygın yöntemlerden biridir.

Bilgi Ve Bilişim Çağında İnternette Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemleri

Yasaklı siteleri güvenli biçimde girişi kolaylaştıran ve destekleyen yardımcı uygulamalar, internet kullanıcılarını izlenebilirliğini de engellemektedir. Bununla birlikte internet ağlarının ve sitelerinin kullanımının engellendiği durumlarda kullanılmakta olan güvenli ve özel uygulamalar mevcuttur. Kullanıcıyı önemli oranda destekleyen bu uygulamalar aynı zamanda kullanıcı bilgilerini görünmez kılarak güven içinde internet gezintisi yapmasını sağlar.Kısaca ağ paylaşımı olarak nitelendirilebilen Hotspot shield kablosuz bağlantı dosyaları paylaşmak için bir Lan ağı olarak kullanılabilmekte ya dafarklı kablosuz cihazlar ile internet bant genişliği paylaşımı için kullanılabilmektedir. Farklı ağ bağlantısına sahip dizüstü bilgisayarlar, iPhone veya Android destekli telefonlar, ya da tablet PC’ler bant bağlantısı erişmesine izin verilmesinisağlayan biri sistem olarak tanımlanabilir. Wi – Fi hotspot shield olarak bilgisayarlar ya da mobil cihazlara uyumlu biçimde işleyen bir sistem olmakla birlikte kullanıcısına pek çok avantaj sağlayan bir uygulamadır.

İnternet bağlantısı aracılığı ile bazı bölgelerde belli nedenler ile yasaklanmış girişi engellenmiş olan sitelere bağlanmak üzere yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biri olan DNS ve IP ayarlarının değiştirilmesi uygulaması yapılırken dikkate alınması gereken güvenilir olmasının yanı sıra güncel bir yöntem olması da oldukça önemlidir. Güncel ya da doğru olmayan ağlar aynı anda iki ya da daha fazla aynı IP kullanımı ile IP çakışması denilen durum nedeni ile kullanıcının internet bağlantısının tamamen kesilmesi sorunu ortaya çıkabilmekte.

Yasaklanmış Facebook, youtube ve Twitter gibi sitelere güvenli biçimde giriş yapmayı sağlayan gelişmiş bir vpn programı olan Hotspot Shieldgüvenliuygulamalardan destek alınarak online çözümler sağlanabilmekte. Çevrim içi internet gezintileriiçinde kullanıcılarıntüm bilgilerinin çalınma ve izlenmelere karşı korunaklı hale getiren Hotspot Shield gibi uygulamalar internet kullanımını çok daha güvenli hale getirmekte. Aynı zamanda kablolu ve kablosuz ağlarda ya da mobil cihazlarda aynı güvenlik özellikler ile aynı şekilde işleyen çoklu bant genişliği kullanımı ile güvenli biçimde gezinti yapmayı olanaklı hale getiren sistem dünya genelinde birçok işletme ve birey tarafından yaygın olarak kullanılmakta.

Önceki İçerikHatay kararını veriyor
Sonraki İçerikSeyfi Dingil’e Dumlupınar’dan tam destek!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.