Nevruz kutlamalarında birlik ve beraberlik mesajları verildi

Nevroz kutlaması (2)
İskenderun’da baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı. Nevruz ateşinin yakıldığı kutlamalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Yıldırım Tepe Mahallesinde kutlama alanında yapılan etkinliğe kentin çeşitli mahalleleri ve şehir dışından gelen vatandaşların Nevruz kutlamalarına yoğun ilgi gösterdi. Kürtçe şarkılar ve müzik eşliğinde alanı dolduran, yöresel kıyafetli kadınlı, erkekli çok sayıda vatandaş halay çekerek baharın gelişini büyük bir coşkuyla kutladı. Alanın ortasına odunlar çatılıp, meşaleler eşliğinde törenle nevruz ateşi yakıldı. BDP ve HDP’nin ilçe ve il yöneticileri, Belediye Başkan adaylarının da katıldığı etkinlikte konuşan BDP İl Başkanı Mahmut Aydıncı, Hatay’da dört ilçede Nevruzu kutladıklarını belirterek “Halkımız alanlarda en coşkulu şekilde Nevruz’a ve kendisine sahip çıktı. Halkımız bize bir mesaj verdi. Bu mesaj; barış özgürlük ve demokrasi mesajıydı” dedi.
Hakların Demokratik Partisi’nin İskenderun Belediye eş başkan adayları Mimar Ercüment Kimyon ise halkı sevgiyle selamladıklarını ifade ederek “Nevruz geçmişten bugüne yüz yıllardır, özgür ve onurlu bir yaşam için mücadele, zalimlere karşı direniş günüdür. Nevruz; halkların kimliklerine, kültürlerine ve dinlerine güçlü bir şekilde sahip çıktıkları özgürlük haykırışlarını en güçlü dile getirdikleri gündür. Nevruz; Anadolu’dan Asya’ya kadar ve Ortadoğu’daki halkların ortak mirasıdır” diye konuştu.
Nevroz kutlaması (1)

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.