Kaymakam Özyiğit, ‘Nevruz baharı, bolluk ve bereketi müjdeler’

kaymakam nevruz
İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit Nevruz Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayarak, “Nevruz, bütün bu güzel duygular yanında yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir şenlik günüdür” dedi. Açıklama şöyle;
“Milli kültürü oluşturan unsurlar arasında gelenekler, görenekler, inançlar ve bayramlar önemli bir yere sahiptir. Dini bayramlar yanında milli bayramlar da fertleri ve toplulukları yakınlaştırarak bütünleştiren ortak kültür değerlerindendir.
Nevruz, toplum hayatımızda bütünleştirici, fikirleri karşılıklı sevgi ve saygıyla kuvvetlendirme, dargınlıkları unutturarak insanları kardeşçe kucaklaştırma, geleneklerin, göreneklerin, inançların sergilendiği bir bayramdır. Nevruz, bütün bu güzel duygular yanında yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir şenlik günüdür. Doğanın tüm renklerini ve güzelliklerini bize sunmaya başladığı bu bahar döneminin, tüm insanlara yaşama sevinci ve coşku getirmesi, nevruz güllerinin de geleceğe umutlar taşıması dileğiyle, tüm halkımızın Nevruz (Yenigün) Bayramını kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.