Şehitlerimizin kabrine karanfil..

sehitlik9
Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümünde, 18 Mart Şehitler Günü Anma programı kapsamında Şehitlik’te düzenlenen tören duygulandırdı.
Törene, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mevlüt Dudu, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral N.Atilla Demirhan, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan adayları, şehit ve gazi aileleri ile gaziler katıldı.
Çelenklerin sunulduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.
Şehitler için saygı atışında bulunulan törende konuşan Piyade Yüzbaşı Tamer Çalışır,
“Yalnız insan gücü bakımından değil teknik açıdan da son derece donanımlı olan itilaf devletleri karşısında ümitlerin tükenmek üzere olduğu bir zamanda kazanılan Çanakkale Zaferi sadece Türk milletinin kaderinde değil, Birinci Dünya Savaşının kaderinde de belirleyici bir rol oynamıştır. Bu zafer, kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı inanç ve azmin mücadelesinin bir göstergesi olarak tarihte ve Türk milletinin kalbinde haklı yerini almıştır” dedi.
Piyade Yüzbaşı Tamer Çalışır, 18 Mart’ın, Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu söyledi.
İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit’in şehitlik defterini imzalamasının ardından, şehitlerimiz için İlçe Müftüsü Mehmet Taştan tarafından dua okundu.
sehitlikk1
ŞEHİTLERİMİZİN KABRİNE KARANFİL
Tören bitiminde protokol üyeleri ve belediye başkan adayları şehitlerimizin kabrini ziyaret etti. Şehitlerimizin kabrine karanfil bırakan protokol üyeleri, şehitlerimiz için dua okudu ve ailelerinin acısını paylaştı.
Şehitlikteki tören bitiminde, törene katılan minik izciler, yanlarına gelen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, hocalarıyla birlikte Çanakkale Zaferi için hazırladıkları minik oratoryo sundu. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve Deniz Üs Komutanı Tuğamiral N.Atilla Demirhan, izcileri kutladı.

Önceki İçerikÇanakkale ruhu ölümsüzdür!
Sonraki İçerikNEVRUZ KUTLAMALARI YGS SINAVINI ETKİLER Mİ?
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.