Duygulandıran tören!

payas canakkale3
Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıl dönümü Payas’ta yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yoğun katılımın olduğu programa Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas İlçe Jandarma Komutanı Erhan İşman, Sivil Toplum Kuruluşları, belediye birim müdürleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program Payas Belediyesi önünde Atatürk Büstüne çelenklerin konulmasıyla başladı. Buradaki programın ardından Şehitler Mezarlığı’nda şehitler için Kur’an ve dualar okundu. Daha sonra Selim Şahin İlkokulu Konferans Salonu’nda Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan programa geçildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Mehmet Kahraman yaptı. Jandarma Üstçavuş Mustafa Arıcı duygu ve düşüncelerini anlatan konuşmayı yaptı.
Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu yaptığı konuşmada “Çanakkaleyi Çanakkale yapan ruhu her zaman taşımalıyız. Çanakkale’de ecdadımız bir tarih yazmıştır. Anadolu toprağının her karış toprağı şehit kanıyla yoğrulmuştur. Çanakkale’de genci, yaşlısı, baba oğul koyun koyuna şehit olmuştur. Türkiyeyi Aziz Atatürk’ün muhasır medeniyetler seviyesine çıkardığı gibi biz de bu gayret içerisindeyiz. Çanakkale’nin, vatanın ne demek olduğunu genç dimağlara hatırlatmak zorundayız. Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi. Türkoğlu’nun konuşmasının ardından Öğretmen Erol Gönül’ün video sunumu izlendi. Galip Baştuğ adlı öğrencinin İstiklal Marşını okumasının ardından Çanakkale Geçilmez Oratoryosu oynandı. Oratoryo izleyenler tarafından ayakta alkışlanırken Başkan Altan, oratoryo sırasında duygulanarak gözyaşlarını gizleyemedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.