İlhan Erzin, “Yaşlılara şehir içi ücretsiz seyahat hakkı tanındı”

tüed
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube İkinci Başkanı İlhan Erzin, yaşlılara tüm Türkiye’de geçerli şehir içi ücretsiz ulaşım tanındığının müjdesini verdi. Konuyla ilgili bilgi veren Şube İkinci Başkanı İlhan Erzin özetle, “TÜED Genel Merkezi’nin girişimleriyle engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilerimiz için ücretsiz seyahat hakkını düzenleyen yönetmenlik yayımlandı. 5 Mart 2014 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında şehit yakınları ve gaziler, yaşlı ve engelliler ile 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz seyahat hakkı uygulaması başladı. Uygulama tüm yurtta geçerli olacak“ dedi.
Yönetmeliğin Resmi Gazete ‘de yayınlandığını söyleyen İlhan Erzin sözlerine şöyle devam etti;
“Şehit ve gazi yakınlarımız şehir içi bütün ulaşımlardan ücretsiz yararlanabilecekler. 65 yaş üstü, engellilerimiz, engelli yakınlarımız kendileriyle birlikte seyahat eden bir kişi, şehit yakınları, gazi yakınları artık bundan sonra ücretsiz seyahat edecekler. Engelli vatandaşlar mevcut kimlik kartlarıyla, yaşlılar ise nüfus cüzdanlarıyla uygulamadan yararlanacak. Hizmet tüm Türkiye’de geçerli olacak. Nüfus cüzdanında engel oranı yazılmış olan engelli bireyler engel oranını gösteren nüfus cüzdanları ilen bu haktan yararlanabilecek. Ücretsiz seyahat hakkından refakatçisi ile birlikte yararlanmak isteyen ağır engelli vatandaşlar için yakınları yeniden düzenlenen engelli kimlik kartları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın İl Müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan, 65 yaş üstü vatandaşlar demiryolları ve denizyollarının şehir içi hatlarında, belediyelerin şehir içi toplu taşıma hatlarında, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz seyahat edecek. Demiryolları ve denizyollarının şehirlerarası hatlarından ise 50 indirimli yararlanacak. Ulaşımda herhangi bir saat uygulaması olmayacak, her saatte uygulanacak. Ücretsizz veya indirimli seyahat hakkının kullandırılmaması halinde bu haktan faydalandırılmayan her kişi için mülki idare amiri tarafından toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet bedeli tutarında idari para cezası uygulanacak.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.