Aşkarbeyli deresi üzerinde yapılan köprü törenle hizmete girdi

köprü
İskenderun Belediyesi’nce, Sakarya ve Gültepe Mahalleleri arasında yaya ve araç geçişinin rahatlatılması amacıyla yapılan betonarme köprü, binlerce vatandaşın katıldığı coşkulu bir törenle törenle hizmete girdi.
60 yıldır özlemini çektiği köprüye kavuşmanın sevincini yaşayan halk, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i sevgi gösterisi ve alkışlarla karşıladı.
Betonarme köprünün açılış törenine, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Gültepe Mahallesi Muhtarı Kemal Tekbaş, Sakarya Mahallesi Muhtarı Yusuf Doğrul, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.
köprü2
Aşkarbeyli deresi üzerinde yapılan, Sakarya ve Gültepe mahallesi ile çevre mahallelere güvenli ulaşım kolaylığını sağlayacak köprünün 60 yıldır yapımının istendiğini anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bu kadar kalabalığın toplanması demek halk kuru laf istemiyor, hizmet bekliyor. Sebebi bu. Neredeyse bütün tepe mahallelerin birbirine bağlanmasını sağlayan bu köprü, vatandaşların da birbirine bağlanmasına vesile oluyor. Gönüllerin de bağlanmasına, çocukların da bir arada yaşamasına vesile olduğu için bu köprü gerçekten çok önemli. Bu köprü, vatandaşımızın istediği gibi bir köprü oldu” dedi.
Sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e köprü yapımından dolayı teşekkür etti. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, eşi Dr.Ümran Civelek ile vatandaşlar davul zurna eşliğinde birlikte halay çekti. Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve eşi Av.Suzan Şahin Dudu da halaya eşlik etti. Açılış töreninde, leyleklerin geçişi de izlendi.
Sakarya mahallesi Cumartesi Pazarı arkası kanal boyu 393. Sokakta Aşkarbeyli deresi üzerindeki betonarme köprü, 15 metre genişliğinde yaklaşık 38 metre uzunluğunda inşa edildi. Betonarme köprüde yayalar için de yürüyüş yolları yer aldı.

Önceki İçerikAvsuyu beldesinde MHP’den katılım
Sonraki İçerikUluçınar ödülü Veysi Küçük’e..
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.