14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

tıp tören
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene katıldı.
Düzenlenen törende, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, meslektaşlarının Tıp Bayramı’nı kutladı.
Çelenk sunumu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törende konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Geleneksel Tıp Bayramı. Bu vesileyle hepimizin bayramı kutlu olsun. Bayramlar aslında kazanılmış utkuların taçlandırılmasıdır, anlamı bu. Tabi hangi utku şimdi. Her şeye rağmen gene de umutla, gene halkımaza sağlık dağıtarak ve halkla birebir ilişkisi olan en önemli meslek dalı olduğu için halkımızı aydınlatarak, sevecen, şefkatli yaklaşarak halkımıza gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Türkiye Büyük Önderimiz Mustafa Kemal’in yaşattığı rönesens sayesinde hiçbir zaman, şimdi güncel Ortadoğu bataklığındaki bu zor duruma girmeyecektir. Bu girmemede en önemli görev belki de biz hekimlere, sağlık çalışanlarına düşmektedir. Çünkü halkımızın, vatandaşlarımızın en fazla can kulağıyla dinlediği insanlarız bizler. Arkadaşlar vatandaşlarımıza hem sağlık dağıtacağız, hem ruhen rahatlatacağız, hem doğru yolu göstereceğiz ve aydınlatacağız. Daha güzel nice Tıp Bayramlarında beraber olmak ümidiyle, sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Arkadaşlar iyi ki varsınız. Sizlere gönülden teşekkür ederim” dedi.
Törende, Dr.İbrahim Tartıcı da, “Yıllardan beri 14 Martları kutlarız ama hep buruk, hep buruk. Ne yazık ki bu yıl da değişen bir şey yok. Değişen tablonun daha karanlık noktaya gittiği ama biz Türk hekimleri her şeye rağmen ülkemizi korumak, vatandaşımızın sağlık hakkını savunmak için buradayız. Hekimliğin verdiği bilinçle görevimizi yerine getireceğiz” diye konuştu.
Tören çıkışında, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, daha önceden çektiği fotoğrafını veren bir vatandaş, sürpriz yaparak, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
tıp tören2

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.