‘İstiklal Marşı şahlanışın ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır’

belen istiklal
12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 93.Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısı ile Belen Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan program; Kaymakamlık Konferans salonunda düzenlendi. Anma programı etkinliklerine, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ile kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, meslek odası başkanları ile okul müdürleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Tarih Öğretmeni Mehmet Çiftçioğlu‘nun günün anlam ve önemini belirten konuşması, şiirler, slayt gösterileri, oratoryo gösterisi ve piyes sunumunun ardından, günün anlam ve önemi ile ilgili şiir ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sürdü.
Törende konuşan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, “İstiklâl Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Savaşı’nda milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle İstiklâl Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmektedir. İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır” diye konuştu.
belen istiklal1

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.