ARGEFAR, “Çoklu uygulamalarda ağrısız enjeksiyon” projesini kabul etti

patent1
Reyhanlı SML Acil Tıp Tek. Öğr. ve aynı zamanda Mustafa Kemal Üniverstesi Sağlık MYO Öğretim Elemanı Selda Kıratlı ve Özel Antakya Akademi Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uz.Op.Dr.Memet Kılıçlar ile birlikte 4 yıl önce patentini almış oldukları, “Çoklu uygulamalarda ağrısız enjeksiyon” projesi Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma-Uygulama Merkezi (ARGEFAR) tarafından kabul gördü ve EGE Üniversitesi’nin 2014 yılı ajandasında yer aldığı resmi bir yazıyla açıklandı.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve daha önceki MKÜ Tıp Fakültesi dekanlarından Pr.Dr.Sadık Büyükbaş’ın da önem verdiği projenin ARGEFAR’da ki deneysel çalışmaları sonuçlandığında, Op.Dr. Memet Kılıçlar tarafından kamuoyuna bilgi verilecek.
Selda Kıratlı ise açıklamasında, projenin Ege Üniversitesi tarafından kabul görmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ege Üniversitesi ARGEFAR Müdürü Prof.Dr.Ercüment Karasulu tarafından gelen yazılı açıklamada “Sayın Memet Kılıçlar ve Selda Kıratlı.. Tasarlayıcısı olduğunuz ve birlikte yürüttüğümüz “Çok Noktalı Kelebek Kanül” projesi 2014 yılı Ege Üniversitesi ajandasında yer almıştır. Dileğimiz bu sene itibariyle olumlu bir şekilde projemizin sonlanmasıdır” ifadesi yer aldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.