1 İnsan 1 Fidan Bin Nefes adlı kampanya kapsamında fidan dikildi

baskan fidan1
İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından düzenlenen ağaçlandırma kampanyası kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi.
Ağaçlandırma kampanyası, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve İskenderun Orman İşletme Şefliği Orman Muhafaza Memuru Cengiz Avara tarafından başlatıldı.
İskenderun Belediyesi AKOM tarafından İskenderun’daki ağaçlık alanların arttırılması amacıyla düzenlenen kampanya, Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü ve İskenderun Orman İşletme Şefliği’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.
Etkinlikte yaptığı konuşmasında, doğanın yaşam için önemine değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bütün heyelan bölgesini ağaçlandırmayı düşünüyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Burası heyelan bölgesi. İmar planımızda burası heyelan bölgesi olduğu için yapılaşmayı durdurduk. Heyelan bölgesinin hemen altında yerleşim yerleri var. Bunları korumak için de en önemli tedbirlerden biri ağaçlandırmak. Önümüzdeki en önemli sorun küresel iklim değişikliğidir. Küresel iklim değişikliğine karşı her türlü tedbiri almak lazım. Su konusunda, sel konusunda ve ağaçlandırma da en büyük önleyici yöntemlerden bir tanesi. Bu hem erezyonu önleyecek, toprak kaymasını önleyeci etkisi vardır. Hem de küresel iklim değişikliğine karşı ağaçlandırma oksijeni değiştirecek, iklimde de olumlu katkısı olacak. Orman İdaresini de kutluyorum. Her zaman bu konuda halkın hizmetindeyiz” dedi.
Orman İşletme Şefliği Orman Muhafaza Memuru Cengiz Avara da yaptığı konuşmasında, ağaçlandırma çalışmasının devam edeceğini belirterek, “Doğayı sevip, yeşili korumamız lazım” diye konuştu. Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Çevre Koruma Derneği yönetimi ve vatandaşların da katıldığı ağaçlandırma kampanyasında, İskenderun Gülen Koleji öğrencileri de fidan dikti. Ağaçlandırma kampanyası kapsamında, İsmet İnönü Mahallesi, 712/1 sokak ile Ceyhan-İskenderun Otoyolu arasında kalan yamaç alanlarda fidan dikildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.