Yusuf Civelek; ‘Kadınsız demokrasi olmaz’

baskan kadin2
Türk Kadınlar Birliği’nin, 8 Mart Büyük Kadın Buluşması kapsamında, Türkiye’nin bütün illerinden ve KKTC’den İskenderun’a gelen kadınlar, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret etti.
Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av.Sema Kendirci Uğurman ve Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer başkanlığında gerçekleşen ziyarette, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek konukları kapıda karşıladı. Konukları Belediye Meclis Salonu’nda kabul eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
Yaptığı konuşmasında, destek ve ev sahipliğine teşekkür eden Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av.Sema Kendirci Uğurman, “Türk Kadınlar Birliği olarak 5 Aralıkları, 8 Martları bir şubemizin ev sahipliğinde anadoluda kutluyoruz. Ama o şube bu kadar zor işe giriştiğinde yerel yönetimlerle işbirliği yapıyor. Yerel yönetimlere güvenerek bu kadar büyük bir yükü üstlenmeye talip oluyor. O anlamda biz yerel yönetimleri Türk Kadınlar Birliği olarak hemen kapımızın dışı, kendimize çok yakın, kadınlarla elele ve kadın dostu kentler yaratmaya talip yerel yöretimler diye düşünüyoruz ve değerlendiriyoruz. O anlamda bu kadar zor ve önemli ağırlamada şube başkanımıza verdiğiniz destek için öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Her gittiğimiz yerde yerel yönetimlerden şöyle bir şey istiyoruz, meclise, bu mekanlara ne kadar çok kadının varlığını sağlıyorsunuz o soruyu soruyoruz. Biz kadınsız demokrasinin gerçek demokrasi olmadığını düşünüyoruz. Hele yerel yönetimlerde kadın eksikse kadın dostu kent olmanın daha zor olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer de konuşmasında, “Başkanımız her zaman desteğini bizden esirgemedi. Biz de kendisiyle beraber çalışmaktan çok mutluyuz. Başkanıma başarılar diliyorum. İnşallah seçimde de başarılı olurlar. Tekrar tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.
Konukları görmekten dolayı mutluluğunu dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kadın ve erkek toplumun iki parçası. Kadını eve hapsedilmiş, sosyal hayatın dışında kalmış toplumun gelişmesi, kalkınması mümkün değildir” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.