İskenderun’da Büyük Kadın Buluşması!

kadinlar yürüdü
Türk Kadınlar Birliği’nin, 8 Mart Büyük Kadın Buluşması kapsamında, Türkiye’nin bütün illerinden ve KKTC’den İskenderun’a gelen kadınlar, İskenderun sokaklarında yürüyüş yaptılar.
Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci Uğurman ve Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer başkanlığında gerçekleşen yürüyüşe Devlet eski bakanlarından İmren Aykut da katıldı. İskenderun Şehit Pamir Caddesi’nde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen kadınlar kortejine askeri bando ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa’ marşıyla eşlik etti. Türkiye’nin değişik illerinden 500’e yakın kadının katıldığı yürüyüş Atatürk anıt alanında başlayıp Pac Meydanı’nda sona erdi. Kortejde alkış tutan kadınlara destek yine kadınlardan geldi. Balkonlara çıkarak korteje destek veren İskenderunlular korteji selamladılar.
Eski devlet bakanı İmren Aykut bu tür etkinliklerin kadının toplumda söz sahibi olmasında büyük rol oynadığını belirterek, bu etkinlikler ne kadar çok yapılırsa toplumun mantalitesinde o kadar çok etkileri olacağına inandığını söyledi. Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarının bu yıl Türkiye geneli kapsamında İskenderun’da gerçekleştirilmesinden son derece mutlu olduğunu söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.