Emniyet ve esnaf el ele verdi; “Kimse Aç Kalmasın ihtiyacı olan askıdan alsın”

emniyet İtso
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Esnaf Odaları Birliğince yürütülen ‘Ekmek Askıda’ projesinin tanıtımı Kaymakam H. Hasan Özyiğit’in katılımıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında (İTSO) gerçekleşti. Emniyet teşkilatının ve esnafın el ele verip hazırladığı ‘ekmek askıda’ projesi ile ihtiyaç sahiplerine yardım elleri oluşturulacak. Yoksul ailelerin ekmek ve birçok ihtiyacının karşılanması için hazırlanan proje Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleşti.

PROJEYİ TÜM İSKENDERUN’A YAYALIM
‘Ekmek Askıda’ projesinin tanıtımının açılış konuşmasını yapan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, yoksulluktan ötürü birçok problem ile uğraşan insanların olduğuna dikkat çekip; “Bu yola çıkar iken istiyoruz ki bu projeyi İskenderun geneline yayalım. Yoksulluktan ötürü problemlerle uğraşan birçok insanımız var. Bu sebepten ötürü bu projeyi kendimize bir görev arz ettik. Bu projeyi oluşturur iken bir de havuz oluşturmak istiyoruz. Yani havuzda biriken bir miktar paranın eşit bir şekilde dağıtımını sağlamayı düşünüyoruz. İnşallah bunu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” açıklamasına yer verdi.
emniyet İtso (3)
İNSAN OLARAK KENDİMİZE YAKIŞANI YAPIYORUZ
Hayata geçen bu proje ile birlik ve beraberliğin sağlanacağını söyleyen İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar ise; “bu proje bizim birlik ve beraberliğimizi sağlayacak. Her şeyden önce bu projeyi gören insan beni tanıyan onlarca insan var diyebilecek. Bu neyi sağlayacak? Kendisinden daha zor durumda olan insanları hissedenler en az bir ekmek bırakabilecek. Bu durumda herkes birbirine minnet duyacak. Bu vesile ile ihtiyacı dolayısıyla suç işleyecek birisi ‘benim ihtiyacım var ama ben bir zaman buradan ekmek aldım. Zarar vereceğim insan bana ekmeğimi bırakan insan olabilir mi’ diyebilecek. Belki de kişi bundan ötürü suçta işlemeyecek. Bizler insanlar olarak kendimize yakışanı yapıyoruz. Bizler büyük bir milletiz. Büyük bir milletinde vasıfları kendi dışında ki bütün canlılardan kendisini sorumlu hissetmesi ve var olan gücünü kendi ihtiyacı var iken bile diğer insanlarla paylaşabilmesidir” dedi.

BU PROJEDE TOPLUMSAL DAYANIŞMA VAR
Son olarak konuşan İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’te ‘Ekmek Askıda’ projesi ile hiçbir vatandaşın kendisini yalnız hissetmeyeceğini ifade edip; “Bu proje, İskenderun’da gerek kamunun insanlara gerekse insanın insana saygısını göstermektedir. Burada toplumsal dayanışmanın kültürümüzü, güzellikleri, servetimizi paylaşmanın en güzel değerlerini burada yaşıyoruz. Sonuç itibari ile hiçbir vatandaşımızın aç ve susuz kalmaması hepimiz için bir vazife görevidir. Dolayısıyla toplumsal yalnızlığı bertaraf etmiş olacağız. Bu bertaraf çok değerli esnaflarımız ile sağlanacaktır. Bu boyut kentte emniyetin ve asayişin sağlanmasında da temel unsur olacaktır. Çünkü hiçbir vatandaşımız kendisini yalnız hissetmeyecek. Toplumsal değerlerin İskenderun’da bu anlamda yaşanmasından dolayı da İskenderunlu hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki İçerikSeyfi Dingil; ‘Daima hizmet, daima millet’
Sonraki İçerikHayat ekmeğini paylaşınca güzel!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.