Doğan Erten; ‘Sahildeki işletmelerin hizmet süresi 6 yıl uzatılsın’

meclis
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere toplandı. Oturumda Petek Kafe ve 2 nolu sosyal tesisin hizmet sürelerinin uzatılması yönünde önerge verildi.
Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ahmet Dönmez, 24 Mart’ta kira süresi tamamlanacak olan Petek Kafe’nin çok ciddi bir tadilat yapacağını belirterek, “İşletme ciddi bir işe soyunuyor. Türkiye’de tanınmış bir marka. Üç yılda bu yatırımı işletmecilerin karşılaması mümkün değildir. O bakımdan kira süresi 10 yıl uzatılsın” dedi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Ali Çıtanak ise konuşmasında, “Petek Kafe Türkiye’de çok ciddi bir markadır. İskenderun’u simgeliyor. Bugün işletmenin tadilatını yaparken, kirayı 3 yılda sınırlı tutmayı çok doğru bulmuyorum. Bence, sahildeki tüm işletmeler için bu süreyi uzatmalıyız” diye konuştu.
Bu arada CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan’ın, “Sahildeki ahşap tesisleri yıksanız bile imar mevzuatına uygun olmaz” sözlerine yanıt veren Ali Çıtanak, “Petek Kafe’nin işletmesinde bir yıkım olmayacak. Sadece tadilat yapacaklar. Madem mevzuata aykırılık teşkil ediyor, niye geçmişte bu ahşap yapıları yıkmadınız?” açıklamasında bulundu.
AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten ise, yaşanan tartışmalar üzerine söz alarak, “Sahildeki işletmelere de kolaylık tanımalıyız. Ciddi yatırımların karşılığında hizmet sürelerinin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Petek Kafe’nin İskenderun’a yaşattığı değer tartışılmaz. 10 yıl sorun teşkil ediyorsa, önergeyi kabul edip, komisyona havale edeim. Hukuki yapısı incelensin. Oluyorsa da, tüm kafeler için bu süre 5-6 yıl olsun. Böylece kimse mağdur olmaz” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.