Payas’ta 30 balıkçı Çanakkale’ye uğurlandı

payas balikci2
Payas Belediye Başkanı ve AK Parti Payas Belediye Başkan adayı Bekir Altan, bölgenin gelecekte hem denizi, hem de balıkçılığı ile adından söz ettiren ilçeler arasında olacağını belirtti.
Altan, Payas’da balıkçılık yapan ve katıldıkları kursta başarı göstererek “Gemi Adamı” olma sertifikası almaya hak kazanan balıkçıların Çanakkale’ye uğurlanma etkinliğine katıldı. Başkan Altan, burada yaptığı konuşmada, balıkçılığın ilçede önemli bir geçim kaynağı olduğunu kaydetti.
Balıkçılıkla uğraşan ve Payas’da ikamet eden gençlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak İskenderun’da bir firmanın açtığı kursa katılmalarını sağladıklarını ifade eden Altan, şunları kaydetti:
“Kursta başarılı olanların Gemi Adamı sertifikası almak ve bunun kara sularımızda ve uluslararası geçerliliğinin olması konusundaki mülakat, Çanakkale Liman Müdürlüğün’de yapılmaktadır. Bir otobüs temin ederek bu mülakata katılacak olan arkadaşlarımızı gönderiyoruz. İnşallah başarılı bir Gemi Adamı olurlar. Bölgemiz gelecekte hem denizi, hem de balıkçılığı ile adından söz ettiren ilçeler arasında olacak.”
Altan, belediye olarak balıkçılığın gelişmesi için gerekli projelerin de hayata geçirileceğini söyledi. Daha sonra 30 balıkçı Çanakkale’ye uğurlandı.
payas balikci

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.