Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır

vergi vali1
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, 25. Vergi Haftası dolayısı ile Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti.
Vergi Dairesi çalışanları eşliğinde gerçekleşen ziyarette konuşan Karaca, etkinlikler kapsamında; vergi rekortmenlerine plaket töreni, personelin motivasyonunu artırmaya yönelik sosyal ve sportif faaliyetler, mükelleflere ve meslek kuruluşlarına yönelik ziyaretler, öğrencilere yönelik konferanslar düzenleneceğini kaydetti.
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz de, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bu tür günlerin ve haftaların, konu ile ilgili olarak kamuoyunda duyarlılık ve bilinç oluşmasına katkı sunduğunu söyledi.
Devletin; yürütmesi gereken adalet, iç güvenlik, dış güvenlik, eğitim hizmetleri gibi asli ve sürekli görevleri olduğunu ve bunların kaliteli şekilde sürdürülebilmesi için vergiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, “Dolayısıyla üreten, istihdam yapan, ihracat yapan hemşehrilerimiz esas itibarıyla devletin asli ve sürekli hizmetlerinin sağlıklı olarak yürütülebilmesine de ciddi katkıda bulunuyorlar” dedi.
Hatay’da, en çok gelir ve kurumlar vergisi ödeyenlerin yanı sıra, en çok yeni yatırım, istihdam ve ihracat yapan mükelleflerin de ödüllendirildiğini hatırlatan Vali Lekesiz, “Onların başarılarının ilimizin ve ülkemizin başarısı olduğuna inanıyoruz ve daha büyük başarılara imza atabilmeleri için takdir edilmelerini görev sayıyoruz” dedi.
Bu yıl da, ilimiz genelinde vergi mükellefi olarak 50 yılı tamamlamış yaklaşık 50 mükellefin ödüllendirileceğini hatırlatan Lekesiz, kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve kalitesinin devamlılığı için düzenli olarak vergi veren mükelleflere, onlarla sağlıklı iletişim kurarak verginin tahsil edilmesinde gösterdikleri yüksek performanstan dolayı ve ilimizin tahakkuk tahsilat oranı açısından 7.sırada, toplam vergi gelirleri açısından ise 8.sırada olmasında gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı Vergi Dairesi Başkanı ve çalışanlarına teşekkür etti.

Önceki İçerikTEDAŞ ekipleri Gülcihan’da keşif yaptı
Sonraki İçerikKaymakam Hasan Özyiğit; ‘Bilimsel projelere ağırlık veriyoruz’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.