Arıtma Tesisi 12 Mart’ta teslim alınacak

aritma bakan

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İskenderun’a bağlı Azganlık beldesinde yapımı devam eden içme suyu isale hattı ve arıtma tesisinde incelemede bulundu. Bakan Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, tesisin tamamlanmasıyla, ilçeye, yılda 47.5 milyon metreküp içme suyu temin edilmesinin planlandığını belirtti. Arıtma Tesisi 12 Mart’ta teslim alınacak.

Bu projelerle İskenderun’un 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanmış olma amacını ifade eden Eroğlu, “Bu proje, yaklaşık 16 milyon 932 bin liraya ihale edildi. Suyun barajdan getirilmesi için yapılan harcamaları da dahil edersek, yaklaşık 50-60 milyon liralık bir bütçe söz konusu. İskenderun Belediyesinin bu projede bir para harcaması söz konusu değil. Tamamı bakanlık bütçesinden karşılandı.” diye konuştu.

Eroğlu’na, eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit de eşlik etti. Bakan Veysel Eroğlu, İskenderun’daki incelemelerinin ardından beraberindekilerle birlikte Osmaniye’ye geçti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.