Türk Metal Kıbrıs’ta!

türk metal

Türk Metal İskenderun 1 Nolu Şube’nin düzenlediği Kıbrıs turuna 46 aile 93 kişi katıldı.

3/7 Şubat tarihleri arasında düzenlenen eğitim ve kültür turu kapsamında üyeler ve aileleri çeşitli konularda eğitim alarak kendilerine güven tazelediler.

İki gün süren eğitim sonrası Lefkoşa, G. Mağusa ve çeşitli bölgelere gezi düzenlendi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin güzelliklerini ve tarihini yerinde gören Türk Metal üyeleri, burada olmaktan duydukları memnuniyeti sık sık dile getirerek Türk Metal’li olmayan arkadaşlarının da bu fırsat ve imkanlardan faydalanmalarını istediklerini dile getirdiler.

1974 harekatı sırasında şehit düşen askerlerimiz adına yapılan şehitliğide ziyaret eden üyeler burada duygusal anlar yaşadılar. TMT anıtı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurucu başkanı rahmetli Rauf DENKTAŞ’ın mezarını da ziyaret eden Türk Metal Sendikası 1 Nolu Şube üyeleri burada da dualar okudular.

Yeşil hat olarak bilinen sınır bölgesi gezilirken, vatanı uğruna şehit olan ve şu an Lefkoşa’da barbarlık evi olarak bilinen evde ziyaret edildi ve yaşanan vahşetin resimleri görüldü.

Tur rehberi eşliğinde yapılan gezide Lekoşa surları ve girişinin ziyaret edilmesinin ardından Gazi Mağusa’ya geçilerek Sur içindeki tarihi mekanlar gezildi. Halen kullanıma kapalı olan ve hayalet şehir olarak adlandırılan kapalı maraş bölgesi de görülen yerler arasındaydı.

Tarih doğa ve güzelliklerin bir arada  buluştuğu KKTC ziyareti üyelerin hayranlıklarını saklayamaadığı bir gezi olurken akşamları yemek sonrası canlı müzik çeşliğinde toplu olarak eğlenildi

Türk Metal İskenderun 1 Nolu Şube Başkanı Çakır Varan ve Genel Başkan Pevrul Kavlak’a sık sık tezahüratlar yapılarak, bu eğitim ve kültür turunu kendileri için hazrlayanlara teşekkür edildi.

Sıcak ve samimi bir ortyamda geçen ve üyelerin gönüllerince eğlenebildiği bu turda yeni dostluklar ve arkadaşlıkların kurulması ise en güzel olan şeylerden biriydi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.